Tisdagspepp!

Tisdagsträning

Pasta a´la puttanesca
Hej!
Var död som en sill imorse och ville helst sova betydligt längre än till halv sju.
Men det var bara att gå upp och ta tjuren vid hornen.
Tränade body pump efter jobbet och sen fixade jag mat.
Ni måste testa puttanesca!!
Ingredienser
- 400-500 g spaghetti
- 12 sardeller
- 500 g cocktailtomater eller körsbärstomater
- 0,5 dl olivolja
- 50 g smör
- 3 klyftor vitlök
- 2 små hela torkade chili (peperoncini)
- 125 g urkärnade svarta oliver
- 1-2 msk kapris
- 2 msk finhackad persilja
- ev salt
Gör såhär:
- 1. Finhacka sardellerna. Skölj och dela tomaterna i halvor.
4. Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag.
5. Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås och blanda väl. Servera pastan rykande het, toppad med finhackad persilja.
Jag använder ansjovis istället för sardeller, då jag inte hittat det. Antar att det är sältan man vill åt.
Använder även chiliflakes istället för torkad chili.
Enkelt och SÅ gott!!
God natt!!
/M