Tisdagspepp!

Tisdagsträning
Pasta a´la puttanesca
 
 
Hej!
 
Var död som en sill imorse och ville helst sova betydligt längre än till halv sju.
Men det var bara att gå upp och ta tjuren vid hornen.
 
Tränade body pump efter jobbet och sen fixade jag mat.
Ni måste testa puttanesca!!
Gör såhär!          

 

Gör såhär:
  •   1. Finhacka sardellerna. Skölj och dela tomaterna i halvor.                
                                 
              2.  Värm upp olivolja i en rejäl kastrull, tillsätt smöret och låt det smälta. Lägg i sardeller, vitlöksklyftor och chili och låt det fräsa försiktigt i ca fem minuter. Ta upp chilin efter två till tre minuter och släng.                
                                
               3. Tillsätt tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på svag värme i ca 20 minuter. Rör om då och då, men var försiktigt så att så många tomater som möjligt behåller sin form som halvor. Smaka av och salta lite om det behövs.Ta upp vitlöksklyftorna och släng.                
                

                           4.    Koka spaghettin al dente i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag.                 

                 5.   Rör ner pastan i kastrullen med tomatsås och blanda väl. Servera pastan rykande het, toppad med finhackad persilja.                

 

Jag använder ansjovis istället för sardeller, då jag inte hittat det. Antar att det är sältan man vill åt.

Använder även chiliflakes istället för torkad chili.

Enkelt och SÅ gott!!

 

God natt!!

/M

 

 

Kommentera här: