0 Läs mer >>



F R E D A G


Jag kan förstå att det sticker i ögonen på folk att när jag tänker på min vikt och "bantar", när jag inte är överviktig på något vis, så här kommer mitt statement för idag;

Gott folk, nu ska jag tala om något för er. Jag käkar enligt LCHF för att det är gott och att jag håller mig i form av det. Min kropp, min mage mår mycket bättre utan kolhydrater. Det är varken snyggt eller särskilt roligt att se ut som jag vore gravid efter jag käkat en bit pizza eller ätit pasta. Har ingen lust att lägga ut bildbevis, så tro mig eller fråga min kära Tobias.

Som jag tidigare sagt frossar jag inte i animaliskt fett, alltså bacon, grädde, och liknande. Sunt förnuft funkar rätt bra.

Visst, jag ska inte ljuga, om ngt kilo försvinner på kuppen, vore det kanon. Blev lite smått irriterad på mig själv när jag såg hur jag såg ut för några år sedan, när jag modellade i bara underkläderna, det var 2007 eller 2008. Det var tider det! Man ska inte klaga över sin vikt om man inte gör något åt saken. Då kan man lika gärna hålla mun tycker jag.
That´s why jag kör denna "detox"!

För er som tycker att detta verkar bra; här kommer det jag ätit idag, än så länge.

Frukost kl 8: Äggröra på två ägg, en skvätt grädde och riven ost. En kopp te.

Vid 10-tiden: En babybel-ost.

Lunch kl 12. Thai-mat; Kött, grönsaker, cashew-nötter. Dryck? unnande mig en lightcola. Sa nej till riset
(även fast killen såg mkt frågande ut! Man blir fit for fight this way!) Inte den ultimata lunchen egentligen. För lite fett för att man ska håla sig mätt under särskilt lång tid. Men idag blev det så.

Middagen är inte bestämd, blir nog kanske kebabsallad som är min favorit. Ös på med sås, så länge den inte innehåller socker vill säga.

Med dessa ord vill jag önska er, mina kära läsare, en trevlig helg. Lev livet. Ät det du mår bra av, ha en sund inställning till mat och livet i allmänhet. Jag hoppas min helg blir lugn. Lite besök från familjen Oscarsson samt akvarellmålning står på mitt "schema", och givetvis umgås med klippan i mitt liv, Tobias.

/M



Underbar bild! Ska måla av denna i akvarell, kommer bli vackert! (hoppas jag)
/M

Ett litet statement.....

0 Läs mer >>



Dag nr 3!

Ja hur går det egentligen med att INTE äta några carbs?! Helt okey. Jag "fuskar" och äter lite nötter ibland och en och en annan jorgubbe slinker ner då och då. Så desperat är jag inte att bli smal att jag inte får unna mig jordgubbar!


Gjorde världens godaste chokladmousse, från Katrins bok. Grädde, 70% mörk choklad, äggulor. That´s it! Så tro inte att jag späker mig själv på vatten och bröd. Tvärtom. Brieostar och gud vet vad.


Vi får väl se om det blir någon förändring om ngn vecka. Finns inga garantier när kroppen som sagt gillar trivselvikten. Körde intervall-backträning idag i IP-backen i Strängnäs. Puh! varmt och pulsen steg. Men skönt. Mer sånt så rasslar det nog till på vågen ;)

Nej, nu ska jag titta på Project runway allstars på tv3-play!
Imorgon jobb därefter lite tjejmys hos bästa Tessi.
Ikväll är jag gräsänka! :(




Jovisst hörreni! Detta kan man unna sig med lchf! Inte så pjåkigt!
/M

Den fruktade egentide...

0 Läs mer >>



Körde igång idag. En månad utan onödiga kolhydrater och givetvis fortsätta träna hårt!  Nu kör vi!

Det är egentligen inte så svårt (inbillar jag med iallafall), jag har ätit lågkolhydratkost ett tag. Dock med undantag senaste måndaden kan jag ärligt säga. Åt givetvis potatis till sillen på midsommarafton och en och en annan bit jordgubbstårta slank ner. Är väldigt lätt att äta "vanligt" när Tobbe givetvis kolhydrater. Men nu blir det andra bullar.

Katrin Zytomierska gick ner 33 kg med lchf-kost. Det är inte mitt mål att gå ner 33 kg- calm down!! . Skulle jubla om jag gick ner 5 kg. Så det är mitt mål. Tidsperiod? Som sagt, en månad till att börja med. Tror 5 kg är lite mycket för mig att gå ner på en månad. De sista trivselkilona är defintivt svårast att bli av med. Så det blir till att ta i med hårdhandskarna denna gång. När jag nått min idealvikt kan jag unna mig något onyttigt. Handlat babybel-ost, ägg, brieost, lite nötter, avocado mm att ha som "snacks". Jag kommer inte vräka i mig bacon och sådant. Jag gillar det inte - och det kan inte vara nyttigt. Äter hellre fet fisk, avocado, en ostbit, naturell yoghurt etc istället. Det känns fräschare.

Imorgon börjar jag på jobbet i Strängnäs, inom psykiatrin. Har varit skönt att vara ledig ngn vecka innan jobbet drar igång.
Skulle inte sagt nej till att vara ledig hela sommaren, men det blir jag ju inte rik av direkt.






När suget faller in hoppas jag att stevia kan vara ett substiut! Mörk choklad,( minst 70%) är också en nödlösning!

Tjingeling!
/M

25 juni. Nu gäller de...

2 Läs mer >>





Somrigare foto får man leta efter! Mys!



Älskade syster Sofia & jag!



Älsklingen & jag <3







Min nyinköpta bok som jag velat ha länge!

Midsommar 2012....

...Är över för denna gång. Mysigt men kallt! Började kvällen i Stallarholmen med långklänning, avslutade med syrrans stickade väst! Det är svensk sommar i ett nötskal det! Jag som fryser hela tiden....ja igår var inget undantag. Inte bra för min förkylning!!

Det blev lugnt för min och Tobbes del. Skönt och behövligt.
I dag har vi haft lite fikagäster här! Alltid lika mysigt tycker jag! Imorgon kommer Sandra, Andreas och deras lilla dotter Melanie hit en sväng. Ska bli så roligt!

Har köpt Katrin Zytomierskas bok! Den bästa LCHF bok jag har läst- och roligaste! Hon är ju lite fräck i munnen och säger vad hon tycker. Härligt tycker jag haha! Tänkte köra en lchf-sväng igen snart. Gick ner 3-4 kg när jag var strikt. Sen började jag smyga in med kolhydrater igen och vips var kilona tillbaka igen. Det är ju det som är kruxet, att behålla vikten när man väl nått sitt mål! Får se vad Katrin har för tips att ge mig.

Hoppas ni haft en mysig midsommar!
Ska försöka komma ihåg att lägga upp bilder från Kolmården också! Det var himla kul att vara där, och vädret var underbart!

/M








Midsommar

0 Läs mer >>



Jag har åkt på en förkylning, halsont och gud vet vad. Det är inte kul att vara sjuk när det är fint väder- som idag.

Men jag mår bättre än igår! Tack och lov för smärtstillande och nässpray!

Fick ett C på min utredning och jag är så jäkla glad! Det känns grymt bra med tanke på hur mycket tid jag lade ner på den.

Imorgon blir det förmodligen en tripp till Kolmården. Jag hoppas jag pallar med det. Vill inte ställa in! Lite läskigt med tanke på det som hände häromdagen med kvinnan som blev dödad av vargarna... Ingen varg-safari för min del...

På fredag är det ju midsommar. Ska fira med ett gäng på 17 pers ute i Stallarholmen. I´m in charge of ägghalvorna! Det ska bli trevligt! Hoppas det fina vädret håller i sig.

Planterade om mina tomater idag! Gav bort ett gäng till mamma, jag hade så många som jag och Tobbe sått från frö! Det är så kul att hålla på och plantera och greja! Önskar jag bodde på landet bara så jag kunde odla mycket mer. Just nu har jag minigurkor, tomater, dill, basilika & jordgubbar på G ute på balkongen! Sen blommor förstås!
Trevlig midsommar önskar jag er alla!!

/M







Den grönskande balkongen!

Förkyld, men vad gör ...

0 Läs mer >>



Pratar inte om kokain!
Nej, skämt å sido. Tittar på Malou´s program som handlar om vetemjöl.

Det här är jag i ett nötskal, jag kan nörda ner mig totalt i sådana här program. Det är intressant som tusan. Det finns tydligen ett samband mellan jordbruksländer och fetma, säger experterna hos Malou.

Jag tror att det ligger någonting i detta påstående. Mjölbaserad kost ökar ju även inflammationsrisken i kroppen. Det är alltså lättare att dra på sig sjukdomar genom att äta fel kost.

Återigen, nej, jag är ingen hälsoguru. Ta bara helgen som var. Käkade smarrig tårta av den söta sorten och en tårta av den matiga sorten, smörgåstårta. Annars äter jag väldigt lite mjöl av alla former. Magen håller sig lugnare!

Min devis är; hålla mig ifrån onyttigt i veckorna och unna sig gott på helgerna. Bortsett från veckan som var fungerar det ganska bra. Givetvis är vi ju bara människor och en viss tid i månaden kan inte jag stå emot chokladsuget- spelar ingen roll om det är en måndag.  Jag dör inte av det.

Helgen var jättemysig. Var på ett jättevackert dop i Tveta Kyrka, där mina vänners lilla dotter döptes. Jag kommer definitivt att döpa mina framtida barn, om det blir några.
Dopet föjdes av examensfirande i Nykvarn, likaså det, mycket trevligt och god mat och ngt glas vin slank ner till och med.

Massagen i fredags- glömt och skriva om denna behandling- from heaven!! Jag gick som på rosa moln efteråt haha! Var som i en bubbla i flera timmar. Hon klagade dock över att "hela ryggen var hård". Opps!

Ska strax iväg på spinning & coreträning. Bara pallra sig upp ur den sköna soffan och sätta fart!

/M



En allé! Det vackraste som finns enligt mig.



Tveta kyrka!


Det vita giftet.

0 Läs mer >>


Hej på er,


Jag har kört på i 200 km/h sen jag "gick på sommarlov" i måndags. Kan inte sitta still.
Tänkte ta det lugnt i måndags men städade istället hela lägenheten, rensade bland min pappershög som jag tänkt göra senaste halvåret. Tränade, fixade. Kunde inte ta det lugnt.

Jobbade i tisdags men nu kände jag att jag måste ta det LUGNT!! Kroppen har gett mig alla signaler som finns på att jag måste chilla! Illamående, ont i magen, huvudvärk.....usch! Senaste månaden har varit helt crazy som ni vet, med kursen, plus att jag jobbat mycket.

Hela våren har jag velat använda mitt presentkort på en massage & ansiktsbehandling. Jag har tänkt; efter den här kursen så bokar jag in ngt. Det har aldrig blivit av. Imorgon kl 12 ska jag äntligen gå iväg och bli ompysslad. Damn, I´m worth it!

I går dansade jag Zumba och det var en kille med i gruppen. HAHA. Det var lite annorlunda. Jag måste dock ge honom credit för att han vågade. Jag tyckte faktiskt att han var duktig. Jag gör ju inte rätt hela tiden heller!

Något jag blir GALEN på; är sura och otrevliga människor. Tyvärr finns dessa rötägg överallt. Jag & Tobbe käkade glass på Blå Hjorten i Strängnäs för en-två veckor sedan. Har glömt att skriva om det här..
Kvinnan där inne....my god. Glasskulorna är gigantiska. Jag brukar ta en kula, fast de har varit schyssta och låtit mig ta en kula- fast två smaker- alltså två små kulor! Mkt kulsnack nu märker jag- haha. 

Denna gång, när jag frågade blev det ett bestämt NEJ. Jaha tänkte jag, surkärring. Så himla tråkigt att ha en sådan attityd. Liksom, kom igen, var lite flexibel kvinna!! Men jag skulle oxå vara bitter om jag stod o sålde glass varje dag. Eller nej- jag skulle BYTA jobb!!  Jag förstår att man kan ha en dålig dag eller whatever. Jag tycker däremot INTE att man ska låta det gå ut över sina kunder eller andra människor. Det är oerhört oprofessionellt! Det finns många som borde tänka på sin attityd.... Inte nog med det, jag kommer inte gå dit på ett bra tag.




God glass, men that´s it.

/M

Dags att stressa ner....

0 Läs mer >>



Det känns overkligt. HELT overkligt.

Det har varit fullt ös den här terminen. Allt har gått jättebra, kanske därför haha. Nu är det som jag kommit över mållinjen och bara pustar ut; och tänker; jaha, vad händer nu då?


Har skickat iväg utredningen och en restuppgift. I´m done. Fy fasen så skönt det känns nu!

Har jobbat 24 timmar denna helg, lördag & söndag på anstalten. Det gick finfint. Men nu är jag trött.

Hänt en del på sista tiden. Blev grundlurad på stationen i Stockholm. Jag kontaktade tidningen i Strängnäs, ville givetvis varna andra pendlare för detta. Ni som kollar facebook har redan läst hela storyn. En kort version: köpte en biljett till en främling som påstod sig ha tappat bort sin tågbiljett. Visade sig att han var oärlig och jag fick aldrig se mina pengar igen.

Ska fortsätta gå introduktion på boendestöd nu i veckan. Så "lov" har jag ju inte. Men det känns givetvis så. Kan träna lite när jag vill. Inget att planera, inga böcker att fixa. Bara vara.

Jag ska fortsätta måla akvarell också. Äntligen. Som jag har längtat.
Mina blommor från Solberga har fått flytta inomhus då det varit så kallt ute. Höstmänniska som jag är tycker jag det kan vara mysigt med regn och rusk. Men lite sommar hade inte heller varit fel.

Ta hand om er!



Jag & Carro i lördagstidningen.

SOMMARLOV!