0 Läs mer >>



Ja, det var min tanke igår när jag dansade Zumba. Det är vad maj månad kommer stå för eftersom jag inte jobbat ett enda pass under april. Fy fasen. Skulle kanske behöva ett tredje jobb? suck.

Ironiskt nog kan det vara så ibland. När jag kan jobba mycket, finns det helt enkelt inget jobb. Kände lite press att jag var tvungen att jobba mkt i april- för i maj får man bara hälften av CSN-pengarna.

Det positiva i kråksången är att jag hunnit att träna desto mera under min jobbfria period! Finns alltid en guldkant med det mesta i tillvaron. Tur att det finns ett sparkonto, för det kommer väl till pass framöver. Hänger inte läpp för det här. Sånt här är sannerligen livet.

Var ute på landet igår och firade min moster som fyllt år. Det var jättetrevligt verkligen med supergod mat och roligt sällskap! :)
Slutade även med att jag ska på "målarkurs" nästa helg hos en man vid namn Johan som är riktigt duktig på att måla i akvarell. Ska bli skitkul att få lite tips så jag kan fortsätta måla framöver.

Håller på och pluggar inför tentan- som är den 3.e maj. Puh. Sista för terminen!
I eftermiddag blir det lite body pump igen. 6:e träningstillfället denna vecka måste jag skryta med- powerwalks inräknade- alltså inte världens hårdaste träningspass- bara man rör sig och mår bra.

En bild som Johan har målat på min mosters hundar. Otroligt fin!




/M

Pank men vältränad!

0 Läs mer >>


Hej på er!

Käkade frukost- som bestod av ett ägg, en low-carb macka med leverpastej & tomat, samt naturell yoghurt med lite egengjord müsli på toppen. Givetvis en stor kopp grönt te till det!

 Grönt te är mitt livselexir. Favoriten of all times är "grönt & skönt" från Ostaffären i Strängnäs, där man kan köpa löste, finns hur många sorter som helst. Te med lite honung i stillar oftast sötsuget....

Tills igår. Vid 20-tiden. Jag och Tobbe hade tränat, jag körde en timmes body pump. Kom hem, käkade middag, fläskfilé , bearnaisesås och rotrfrukter i ugn. Riktigt smarrigt.

Sen kom den värsta craving jag haft på länge- knappt sådan jag får en gång i månaden så att säga.
Jag ville ha kladdkaka- så jag bakade en, haha! efter en bit kaka, grädde och bär så lugnade jag ner mig.
Jag inbillar mig att jag fick i mig för lite kolhydrater till middagen och därför kom suget efter- det har hänt fler gånger, dock inte såhär.

Tobbe bara skrattade, han har inga "cravings" överhuvudtaget vilket är helt osannolikt för mig. Kan tänka mig att det känns likdant att ha ett röksug eller ngt. Det är inte roligt iallafall.

Helgen var underbar. Besök av svärföräldrarna och lite fikamys & middag på restaurang. Sådant slår aldrig fel.
Fick en sådan fin present av dom; bilden här nedan!

Var och tränade crosshape kl 12 idag- gick riktigt bra trots träningsvärk både här och där.

Fick reda på att jag fick C på hemtentan i Barn, familj-kursen. Wohoo. Happy days.

Nu ska jag laga mat, köttfärsås & spaghetti (till Tobbe )


Basilika & Oregano i "dubbelkruka" med tillhörande liten sax! :)



En bra dag helt enkel...

2 Läs mer >>



Ja, jag längtar till värmen. Till shorts-dagarna. När man kan köpa jordgubbar, bigaråer och nektariner. Jag är en fruktmänniska ut i fingerspetsarna. Hur jag kunnat klarat av 2 månader med LCHF förstår jag inte. 

Frukt är bannlyst då det innehåller fruktsocker som påverkar insulinet i kroppen, etc etc. Summan av det innebär att frukt gör dig mer sugen på annat socker. Jag äter hallon, blåbär, ibland ngn kiwi eller så. Men förut kunde jag äta 3 frukter om dagen. 

Känner mig lite piggare idag. Mår dock illa!! Har inte kunnat äta lunch men ska försöka få i mig något snart. 
Varit och storhandlat på Coop. Hittade ÄNTLIGEN mitt LCHF-bröd! köpte två limpor direkt. Det innehåller väldigt lite kolhydrater per skiva, plus att det är gott. Tro mig , jag har tröttnat på trista fincrips. Förhoppningsvis blir det träning ikväll.. jag hoppas jag orkar.

Hittade även jordgubbar från Spanien. Oh my! De såg så goda ut. De smakade inte som svenska men de slinker ner. Jag är en äkta jordgubbs-lover.

Är så glad att mina tomatplantor växer och frodas. Har lovat Tobbe att balkongen inte skall se ut som en djungel som den gjorde förra året. I år kanske vi kan sitta därute och inte trängas med gurkor som hänger kors och tvärs, samt tomater i olika färger.
Min dröm: ett eget, litet växthus. Det vore något. Och egna höns i ett hönshus med små blommiga gardiner; som i Pettson & Findus. Åh så mysigt. Lantlollan i mig kommer aldrig försvinna. Det vill jag inte heller.

/M





Körsbärstomater & vanliga växer och gror!



Brödet finns som sagt inte överallt, men Coop har! (stormarknader)



 

Sommar...

2 Läs mer >>



Har drabbats av någon slags trötthetssjukdom (twar kanske...?!) känns det som...

Gick och la mig kl 22 igår och vaknade kl 10 imorse, enkel matematik= 12 timmars sömn. Inte i ett svep, men ändå. Jag förstår inte.

Började i lördags efter zumban. Var helt slut när jag kom hem vilket jag inte brukar vara efter ett danspass. Tröttheten har hållt i sig även i helgen hos Tobbes föräldrar. Fick kämpa mig ut på promenad fast jag hellre ville ligga och vila.

Hoppas det inte är ngt allvarligt bara...Gillar inte att vara så seg och inte ens orka träna eller göra något vettigt.
Jag tar det lugnt från träning även idag & försöker kurera mig.

Jäklar vilket tråkigt inlägg. Men så är det ibland.... När jag mår dåligt så är jag heller inte lika petig med kosten. Det hänger ihop. Tog därför en liten chokladkakebit igår med grädde och bär till. Och fick inte ens dåligt samvete (bara lite, haha). Då vet jag att något är fel! ;)

Trötthet kombinerat med skolgrejer funkar inte heller så bra, men ska försöka köra på lite idag.
Imorgon storhandling!

/M

Såhär har jag känt mig senaste dagarna......

ZZZZZZZzzzzzZZZzzzz

0 Läs mer >>



Gör Hölö osäkert idag! Haha!

Jag & tobbe åkte till hans föräldrar igår eftersom vi ska fira min älsklings födelsedag idag, med lite fika med släkten!

Åh vilket underbart väder! Vi var ute på långpromenad och myste i solen för några timmar sen. Härliga vårväder. Hoppas det håller i sig bara!

Blir ett kort inlägg idag.
Skola imorgon!

/ M

Countryside...

1 Läs mer >>



Lite bilder från påskhelgen!

Jag & mitt söta kusinbarn Thea








 
 
Världens finaste Alice



Syrran, Sofia <3



Jag & Tobbe var på landet på påskdagen och tog en sväng med min mosters underbara hundar.
(Prickarna ute på åkern)



Hittade även blåsippor i skogen ( och vitsippor) Härliga vårtecken!

Hade en underbar helg på alla sätt och vis.

Idag står plugg på schemat.
Kanske träning. Har kört varje dag den här veckan än så länge. Kanske vilar idag. Kroppen behöver det också. Imorgon fyller min älskling 26 år! woho!

Ha det så bra allihop!
/ M

Påskbilder!

5 Läs mer >>



Påskhelgen är över!
Men jag försöker att inte deppa ihop trots detta. Det var helt underbart att vara ledig några dagar med Tobbe. Nuförtiden får vi verkligen ta vara på lediga dagar tillsammans.

Firade påsk ute hos mina föräldrar med släkten, på landet. Supermysigt! Full rulle med tre barn! Ebba är ju stora tjejen nu, medan Alice & Thea ( mitt kusinbarn) är betydligt mindre små tjejer. De är ju så söta när de verkligen börjar bli medvetna om varandra och börjar bli så nyfikna.



Tränat spinning och core ( mage & rygg) idag. 30 minuter vardera. Riktigt bra pass faktiskt. Sen hem och käka lunch och duscha, och tvätta. Inte hunnit med så mycket annat. Tänkte bita tag i skolgrejer, men har inte känt för det. Har bara läst igenom lite grejer som vi ska göra den här kursen. Påskledigheten har fått mig att tappa gnistan för skolan, åter igen. Det som driver mig framåt är hösten- och praktik på mitt drömjobb. Skolkurator.

Har bara en kurs efter denna kvar sen är terminen slut. Vad tiden FLYGER iväg. Jag är tacksam för det.
Jag vill snabbspola till december 2013 när jag äntligen är färdig socionom. Då jag och Tobbe äntligen kan börja leva livet, känns det som. Snacka om att jag är kass på att leva i nuet- jag tänker hela tiden framåt.

Sen när jag är färdig och börjat jobba lär jag säkerligen längta tillbaka till studentlivet. Aldrig är man nöjd, eller hur?
Har kollat på en av mina favoritfilmer idag- Lyckan, kärleken & meningen med livet, eller på engelska; Eat, pray, love- med ingen mindre än Julia Roberts. SÅ himla fin film på alla sätt och vis. En riktig tjejfilm- Tobbe gillar den inte, tycker den är för seg. Jag älskar den verkligen.

Tobbe blev morbror den 4/4. Igår hälsade vi på lilla underverket, Lilla Theodor. Så liten, så söt, helt underbar. Måste kännas så konstigt att vara gravid i 9 månader och sen plötsligt bli en trio. Livet vänds upp och ner & inget är sig likt. Helt otroligt. Jag blickar framåt mot det jag med, med iver över mammarollen. Jag längtar varje dag. Att jag har förändrats så mycket gällande det här, helt galet. För några år sen ville jag inte ens ha barn. Behövde nog mogna och växa in i mammarollen, det är olika för alla. Men det känns skönt att vara redo.

/ M




Carpe Diem, inget för...

2 Läs mer >>




Glad Påsk mina läsare!


Idag bär det av till landet och där ska vi fira påsk, like always. Massa god påskmat och sen leta efter ägg utomhus. Mysigt att hålla traditioner vid liv; ännu viktigare med barn i släkten, i första hand Ebba som snart fyller 7 år.

Igår hade jag och Tobbe en sån härlig dag. Vi käkade frukost, sen efter två timmar drog vi till gymmet och körde lite egen cirkelträning. Jobbigt!!

Sen tog vi det bara lugnt hela dagen. Handlade lite grejer; jag ska göra mina ägghalvor till påskmiddagen idag. På kvällen slöade vi till rejält och köpte pizza och tobbe hamburgare. Mina lchf- tankar var som bortblåsta. Denna helg får det vara lite si & så. Måste njuta lite. Med påskgodis och sånt...;)
Det var inte mina väskor som kom i torsdags, utan dermalogica grejerna. SÅ jag väntar fortfarande med iver! Next week!

I torsdags var vi inne på Rosenius, en blomaffär i Strängnäs och köpte lite blommor för presentkorten jag fick när jag fyllde. Köpte bland annat en otroligt häftig blomma, som jag är helt kär i. Så himla vacker. Check out the pictures!
 Glömde såklart fråga vad blomskrället heter men men...

Ha en härlig påskafton!
/ M

Glad Påsk till er!

2 Läs mer >>



Yes. Igår var jag och syrran och gjorde storstan´!
Mysigt som vanligt med lite tjejsnack & shopping.


Köpte födelsedagspresent till Tobbe. Köpte ett par nya jeans till mig från G-star som är mitt favoritmärke när det kommer till jeans. Snygg passform och lyfter på rätt ställen! ;) Sen är de ju så himla trevliga inne i butiken, det skadar inte heller. Köpte även en orange, silkig topp från MQ. Kände att jag behövde en liten färgklick! Var egentligen ute efter en vit topp med spets som finns i ALLA butiker just nu- men ingen som var snygg på mig tyvärr.

Väntar på mina väskor från asos. När jag kom hem till Strängnäs idag låg en avi i hallen från posten. Antingen är det väskorna eller så är det mina hudvårdsprodukter från dermalogica. Ännu en favorit. Får se vad det är!

Nu väntar långledighet för mig. Torsdag till tisdag. Om inget jobb dyker upp vilket det kanske gör. Känns otroligt skönt att "bara vara".

Snart påsk! Ska fira på landet och mysa med släkten.
Vilar från träning idag- jag känner mig hängig. Blir soffan en stund innan jag ska kila iväg ner på "stan".

Glad Påsk!
/M

Nya jeansen & morots-toppen! ;)



Stockholm

1 Läs mer >>



Idag började nya kursen. Till min stora förtjusning var det inte ragatan jag trodde som var kursansvarig. Det var en värre person. Haha nej, skämtar bara. Det var faktiskt en person som är hundra gånger bättre. Åh vilken lättnad.

Jag kan tala om att en kurs på 3-4 veckor kan kännas otroligt lång med en lärare som är oinspirerande!

Idag får jag hemmafrupoäng. Tobbe kommer hem vid halv sex-tiden ikväll. Jag har träning 18.30. Jag tänker vara snäll och steka massa köttbullar (hemgjorda såklart) så dom är klara tills han kommer hem- så kan han bara värma på & käka medan jag är iväg.

Ibland måste man hjälpa varandra på traven.
Det är lite vardagslyx för mig, när jag kommer hem sent och Tobbe är hemma; och han håller på och lagar mat när jag kommer hem.  SÅ skönt!

Läste om svenskars godisvanor. Blir lika chockad varje gång. 17kg/ person och år! Det är sjuka mängder! Jag anser mig inte vara nyttigheten själv hela tiden men jag skulle få kämpa bra mkt om jag skulle äta så mkt. Jag käkar en gång i veckan och det räcker.

Ikväll blir det cirkelträning igen. Det är kul som tusan. Imorgon ska jag sova hos syrran i Sthlm då jag har skola även på onsdag. Imorgon blir det lite shopping & mys med syrran.

Ta hand om er!
/ M


Gott- till en viss gräns, enligt mig.





Godis...

0 Läs mer >>



Sunday!

Jobbade igår på anstalten. 12 timmar. Var supertrött igår kväll och la mig kl 22. Vaknade kl 7 imorse, så typiskt! Har inte kunnat sova sen dess.

Men ska inte klaga! Earth hour igår, Jag & min älskling släckte lamporna och tände ljus. Men tv:n var igång. Liten fuskvariant haha!

Hemtentan är färdigskriven. Så skönt!

Älskar att ha en dag som denna och inte ha något att plugga/ förbereda. Fjärde kursen för den terminen börjar imorgon! Migration/ integration ska det handla om. Hoppas det blir intressant även fast läraren är från Blåkulla, alltså en HÄXA! Usch. Tur att kursen är 3 veckor.

Body pump kl 16 idag. Det blir skönt det.
Jag har beställt två väskor från Asos.com. Längtar till de kommer hem till mig! Dyrt var det inte heller. Kan tipsa om den här sidan. Supersmidigt, massa fina märken i alla prisklasser och FRI FRAKT!


Idag fyller min syster 29 år! GRATTIS SYRRAN!


Lite sailor-inspirerad väska A´la Mickan i Solsidan. :)
& en vår och sommarkuvertväska i liten större modell! Älskar båda!


Väskor <3