0 Läs mer >>
 
Priset för blekaste person goes to........!!
 
 
 
Hello again,
 
Skriver några rader innan det är dags att titta på en hyrfilm, Contraband med Mark Wahlberg. Får se om den är något att ha!
 
Blev inget med drömlägenheterna i Järfälla. De drog iväg närmare 2 miljoner och det fungerar inte riktigt med enbart Tobbe med fast jobb. Man vill gärna kunna leva lite också, inte bara köpa lägenheten. Som jag skrev sist, det gäller att ha lite tålamod.
 
Just duschat och kastat ner mig i soffan. Varit och tränat bodypump med minishorts-bruttan. Gick finfint & allt höll sig på plats!
Laddar för en jobbhelg, 12 timmar lördag & söndag på anstalten! Puh!
 
Har legat på bryggan en stund idag.Otroligt skönt, lite blåsigt men det var nog tur det.
Plockat hallon& vinbär så nu är frys & kyl fulla med massa bär. Fick även frysta blåbär från snälla mamma som hon plockat GOTT!!!
Nu blir det lite vaniljglass med massa bär.
Trevlig helg på er och tänk på stackars mig som jobbar!
/M
 
 

I bärens tecken!

0 Läs mer >>
 
 
Hello again,
 
Dagarna går. De flyter nästan i varandra. Och snart är det redan augusti månad. Helt otroligt vad tiden flyger fram när man jobbar. I augusti ska jag tillbaka till kära anstalten för lite jobb. Det ska bli riktigt skoj och komma tillbaka. Jobbet i Strängnäs slutar den 31 juli nämligen.
 
Igår var vi på två lägenhetsvisningar i Järfälla. Lägenheterna var underbara! Utsikt över vattnet från balkongen. Ljust och fräscht. Det var nästan för perfekt. Jag tror ju inte att det blir någon av dessa lägenheterna, de kommer antagligen skjuta iväg prismässigt. Och vi kan inte hänga på än så länge, med Tobbe som den enda med fast jobb. Suck. Jag vill bara börja leva livet med Tobias. Vill inte lägga ner tid och pengar på den gamla lägenheten vi har nu- om vi ändå snart kommer flytta. Tålamod, Tålamod, I know. Inte min bästa vän bara.
 
När jag kom hem från jobbet idag hade Tobbe städat hela lägenheten. Så himla gulligt. Så skönt att slippa det när jag jobbar mycket. Vardagsromantik när den är som är bäst.
 
Ni undrar kanske hur det går med maten. Eller så är ni trötta på mitt mat-tjat- jag förstår er. Jag har fallit tillbaka lite, det ska jag erkänna. En potatis till middagen. En frukt om dagen istället för ingen alls. Det funkar fint och jag mår bra. Så det ska vara. Det negativa är att sötsuget är tillbaka. Men det är ingen fara, jag kan hålla det i schack!
Imorgon jobb igen, sen till banken på torsdag för lite lånelöfte-snack!
 
Ha det fint och ta hand om er!
/M
 
 
 
Gårdagens kvällsmål! Stekta kantareller och en fincrisp! SÅ GOTT!
 
 
Min nya "dille". Älskar detta; naturell lättyoghurt, linfrön, färska röda-svarta vinbär plus hallon. oj oj, smaksensation! -Nyttigt också!
 
Tobbes & mina Barbapappa-gurkor!
 
 

Lägenheten med stort ...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
 
Välkomna till mitt lilla torp, hihi!
 
HEJ,
 
Igår kändes det verkligen att det var sommar.
Det var min enda lediga dag på veckan, och den spenderade jag & Tobbe på bryggan hemma hos mina föräldrar. Årets första dopp blev det! Jag är stolt över mig själv att jag vågade mig i. Sen försökte jag desperat att få lite färg på min likbleka kropp. Lyckades halvdant med det. Två små mörtar lyckades jag även få när vi metade. Skojigt!
 
Jag & min älskling fikade på Grassagården idag efter jag slutat jobbet. Det är så otroligt fin miljö där, lite shabby chic sådär.
Det blev paj för min del & en bulle till T. Smarrigt. Det slank ner kan jag meddela.
När vi skulle gå blev jag "indragen" i honungsförsäljning. Två trevliga "tanter" som var så gulliga att jag var tvungen att köpa en burk. Och god honung var det ju! Nyslungad!
 
Imorgon blir det jobb igen, sen blir det lägenhetsvisning på måndag i Stockholm. Håll tummarna.
Trevlig helg på er!
/M
 
 
 

Sommaren är kort, men...

1 Läs mer >>
 
 
Hello again,
 
 Har börjat mardrömsveckan. Jobbar 6 av 7 dagar denna vecka. Puh! Men jag ska inte klaga. Har inte jobbat såhär lite på sommaren på flera år.
 
Haft en ledig helg med Tobias. Underbart skönt att bara vara. Började måla en tavla, av skärgårdsbilden jag la upp för ett tag sen. Hoppas resultatet blir bra så jag vågar lägga upp en bild här på bloggen :)
 
Jag och Tobbe har "tjaffsat" cirka 3 gånger under våra 2 år  som vi varit tillsammans. Igår var den tredje gången vi diskuterade lite vildare än vanligt.Vi körde Body pump på gymmet. En timmes styrketräning i grupp innebär det. Kvinnan som ledde passet hade givetvis snygg kropp. Vore konstigt annars. Till storyn hör att hon hade de mest minimala träningsshorts jag någonsin sett. Det var nästan så att något stack fram om ni förstår vad jag menar. Jag kom osökt att tänka på filuren som sjöng en väldigt opassande låt på en idol-audition för flera år sedan, där ngt just "sticker fram". Know what I mean?
 
Diskussionen hem från gymmet handlade om att Tobbe tyckte hon var en sån bra instruktör! Gud så lovely sa jag medan irritationen växte lite.. . Enligt mig gillar nog just killarna henne väldigt mycket. Speglar runt hela salen är verkligen praktiskt för en liten sneak-peak på gymmet. Haha. Ja herregud. Som tur höll allt sig på plats. Jag är glad för det. Killarna kommer nog tillbaka nu på söndag. :)
 
Vill tacka alla ni som läser min blogg. Skojigt att se i statistiken! Något sämre med kommentarerna, skriv gärna någon rad om ni orkar svara på "säkerhetsfrågan".
 
Just nu står dessa "same-armband" högt på min lista. Snyggt till brunbrända armar!
 
 
 
TIlls jag skriver igen, ha det så bra allihopa.
/ M
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cover up, woman!

1 Läs mer >>
 
 
Hej på er,
 
Sitter med kliande myggbett över hela kroppen, i princip. Varken särskilt roligt eller snyggt för den delen.
En dag på landet igår resulterade i det ena och det andra. Plockade jordgubbar, vinbär, svamp, tog upp potatis och levde riktigt bondliv haha! Det var mysigt! Tur att inte stilakuten ryckte ut, för jag & Tobias såg ut som riktiga "bonnläppar" !
 
För alla skadeglada, här kommer mina senaste news. Med ett kilo ner i vikt har jag lagt "fettdieten" lite på hyllan. Inte helt, men lite. När man läser i tidningar så uppmanas folk som vill gå ner i vikt att; ät mindre portioner, dra ner på kolhydrater, absolute no-no är ju givetvis läsk, godis, chips= allt som lägger sig på de "rätta" ställena som jag brukar säga. Vad gör jag då när jag redan äter på det här viset? Min kropp är ju redan inställd på att jag äter väldigt lite/ eller inga kolhydrater alls. Alltså, det händer inte mkt på vågen. Katrin Zytromierska (kan vara felstavat), har ägnat ett helt kapitel åt "de sista 5 kilona" i sin bok som handlar om hennes viktresa (-33kg).
 
Hon varnar även sina läsare att det här är den värsta bantningen ever. Man ska halvera allt man tidigare ätit och i princip aldrig känna sig mätt. Jag fungerar inte så bra när jag är hungrig, jag blir en grinig hagga. Så givetvis var det här dömt att misslyckas från början. Jag gick ju iallafall inte upp i vikt, haha!
 
Med risk att låta som en 14-åring så fick jag faktiskt en liten "eye-opener" när jag läste vad BLOSSOM hade svarat en läsare i tidningen Topphälsa. Kvinnan ville gå ner några kilo , hon kände att hon trivdes bättre att väga något kilo mindre. Blossoms svar blev då att "sluta fixera vid siffror på vågen" om du är normalviktig (som den här kvinnan var"). Det viktiga är att du mår bra, och kroppen nöjer sig gärna vid en viss vikt. Bara att acceptera, eller leva på svältkost. Blossom skrev också att ständigt fixera vid en viss vikt är en form av ätstörning, vilket jag kan förstå... Vad tusan, jag är 27 år och borde veta bättre. Skyller på media och dagens ideal som ständigt tutar i oss att vara smala som tändstickor.
Det är dags att vara lite snällare mot mig själv. Bättre sent än aldrig.
 
 
 
 
 
 
Vilken klok kvinna...
/M
 

Inte lätt att vara mä...

0 Läs mer >>



Härlig lugn morgon. Börjar inte jobba förrän kl 15 idag.

Lite småskönt att ta det lugnt på morgonen, fixa frukost, sätta på ett avsnitt Vänner. Ja , bara vara lite. Läsa Strängnästidningen i sängen. Känna lugnet.

Satt på Tavernan igår med Linnéa & Sol och snackade en massa och åt goda sallader.
Det var verkligen skoj att träffas! Riktigt roligt. Synd att det blir så sällan. Ändring på det! En slagsta-mjuklgass slank även ner, inte enligt "kostplanen" direkt, men jag njöt!

Varit ute hos mina föräldrar två gånger denna vecka. Plockat jordgubbar och kantareller.
Inte helt fel. Cyklade 2 mil igår på mammas "damcykel", det gick finfint. Varmt som tusan. Inte tänkte jag på att smörja in mig med SPF. Jag har numera ett mycket vackert märke på ryggen efter mitt linne. Suck.

Det kan bli lite knixigt att inte äta kolhydrater när jag inte är hemma. Speciellt när mina föräldrar äter potatis till allt känns det som. Men det har funkat bra.
Det börjar flyta på med maten nu. Tänker inte på mat 24-7 som jag gjorde förra veckan, planering är A och O. Jag känner mig mycket piggare än förut.


Ska plocka mer jordgubbar imorgon och frysa in. My god, undrar hur många liter jag käkat den här veckan.
Nja, det är inte så lchf-vänligt det heller. Det är mindre fruktsocker än bananer och äpplen etc. Bär är okey, i måttliga mängder. Men jag älskar jordgubbar. Säsongen är så kort; så jag njuter av den.

Helgen? Jobb för min del!
Ha en skön helg mina läsare!

/M



Det röda guldet från Morrarön.

Fields of red.