0 Läs mer >>
 
Frukost
 
Lunch: räksallad från Mälarens pizzeria
Middag. Baconpastasås med vitlök, purjo etc. plus grönsallad & blomkål.
 
 
HEJ!
 
Ser ut som att jag har en matlagningsblogg and that´s not the case. Tänkte bara lägga upp lite bilder på vad jag äter en vanlig dag- när man inte vräker i sig kolhydrater,
Som sagt, jag är verkligen inte benhård när det gäller det här. Just käkat sushi där riset är big no no om jag skulle följa dieten slaviskt. Inte nog me det så har jag ischoklad i kylen gjord på mörk choklad o kokosfett som det blir några av varje dag....hmm.. Lägger istället i en högre växel gällande träningen- sprang 7 km igår & kändes grymt bra-
 
-Tills idag. Har huvudvärk, känner mig varm och orkeslös, som att det är ngt skit på gång. Hoppas inte. Vill inte bli sjuk nu!
 
Skulle varit i Sthlm nu hos syrran men skolan hade skrivit fel i schemat- hade inget i skolan idag. Så ska dit nästa vecka och hälsa på istället!
 
Det blir Edsbacka på alla hjärtans dag! De hade en speciell meny den kvällen till ära som lät riktigt god; toast skagen, entrecôte, och creme brulee! Man tackar!
 
Avslutar med en bild från augusti förra året, påväg till Taxinge slott. Väldigt fin bild på mig, Tobias & min systerdotter Ebba.
/M
 
 
 

En vanlig matdag

0 Läs mer >>
 
Hej på er,
 
Varit lite dålig med skrivandet, ledsen för det. Men brukar inte skriva om jag inte har något vettigt att säga, haha. Blir inte så roligt för er att läsa då ändå!
 
Allt är bra med mig. Nya kursen är igång som ska förbereda oss för C-uppsatsskrivande. Känns sådär upplyftande men ett måste. Ska skriva med en kompis och det skall handla om livstidsfångar! Ska bli oerhört intressant!
 
Idag var det extra gott med frukost! Äggröra med en skvätt grädde, te och en halv grapefrukt. GOTT!
Har kommit tillbaka lite till mitt gamla liv, käkade godis i fredags. Var så sugen på det! En dag i veckan är helt Ok för mig när man tränar så mycket. Annars försöker jag hålla mig ifrån sånt jag mår dåligt av som för mkt mjölkprodukter, bröd, potatis..
 
Snart dags för årets mest romantiska dag! 14 februari givetvis. Håller på och kollar runt på olika restauranger, i sthlm men funderar även på Edsbacka i S-näs. De har ju riktigt god mat och det är lite "extra".
Vi får se vad det blir. Men tycker defintivt man ska gå ut och bli serverad en dag som denna! Vardagslunket får jag nog av ändå, så det vill jag helst slippa den 14 februari!
 
På torsdag ska jag sova hos syrran min i sthlm! Mysigt!
Ha det fint så hörs vi snart igen,
 
/M
 
 

Alla hjärtans dag-pla...

0 Läs mer >>
 
Hej på er,
 
Det var så vackert ute idag. Is och frostkristaller så långt ögat når. Jag var på landet idag eftersom jag var ledig från skolan. Åkte närmare en mil- mest på isen där det redan fanns ett spår. Det var helt underbart. Kallt givetvis, men solen sken och värmde riktigt skönt. Härligt med sol mot huden.
 
I söndags fick vi besök av Tobbes familj! Vi bjöd på fisksoppa med saffran, Per Morbergs recept givetvis! Blev grymt god. Mysigt att ha dom här! Därefter blev det två timmars träning, zumba & bodypump.
Hade Rickard & Lena här igår på middag. Superskoj! Glömde ta kort på deras "lånehund" Himla som är en Bernard Senner- otroligt mysig hund!
 
Imorgon börjar officiellt termin 6 av 7! YES!
Hur går det då med maten.. Det går väl helt okey- lite fusk här och där i form av en bit kanelbulle och lite så, men annars har jag hållt mig på mattan. Pappa erbjöd mig en tugga av hans semla idag- kunde jag givetvis inte motstå. Jag mår bra i kroppen, det är huvudsaken.
 
Ha det fint!
/M
 
 
 

Islandskap!

0 Läs mer >>
 
Ja, de vinner ingen skönhetstävling. Men ack så goda! Utan vanligt socker och mjöl. Med 70% mörk choklad på toppen! Två stycken slank ner i eftermiddag kan jag erkänna, haha (kallas för tentafirande)
Blev inget med skidåkningen. Lång histora- men svårt när man inte får ut bilen från garaget. Graflunds har bytt tag-stystem och det funkar inte!
SÅ stannade hemma istället.
 
Drar iväg till gymet nu med min käresta.
/M

Chokladbiskvier!

0 Läs mer >>
 
Hello dear readers,
 
En vecka har gått av mitt "nya" liv! Ni som inte hänger med i tidigare inlägg så har jag skrotat kolhydrater som bröd, ris, pasta, potatis, socker, ja you name it. Mår riktigt bra av det här. Lättare i kroppen. Inte ont i magen, ingen ballongmage efter jag ätit lite pasta eller potatis..
Vågen visade idag nästan 1 kg mindre än vad den gjorde förra veckan. Riktigt trevligt!
Det här blir ju ingen diet på så vis, jag inser mer och mer att jag kanske alltid måste äta på det här viset, mer eller mindre, för att jag ska må som allra bäst. Det är det nog värt.
Med det sagt måste jag ju äta färskpotatis på sommaren och sånt som hör till.
Gäller att tänka sunt och långsiktigt.
Det är en bra period nu. Har skolan under kontroll. Träningen går bra och jag är ledig och pluggar hemmavid. Jag sköter mig själv och jag älskar det.
Är glad att det bara är jag och Tobias än så länge. Vill vara 2 ett tag till. För det är himla bra!
 
Fick så vackra tulpaner av Tobias igår. Han är uppmärksam mitt hjärta.
Tentan börjar lida mot sitt slut, halleluja. Imorgon flyr jag lägenheten och drar och åker skidor på landet. Längtar redan nu att andas lite lantluft.
 
Hörs snart,
/M
 

Det är så yeah yeah.....

0 Läs mer >>
 
Tjohej på er ,
 
Var hos frissan idag och brände pengar igen. Nej, det var inte tänkt att jag skulle tillbaka efter bara 2 månader. Jag har slutat bleka håret och färgar istället mitt hår blont, dock inte lika ljust som jag en gång varit. Jag vill inte bli skalleper  i framtiden p.g.a. att jag bleker håret. Inte så clever direkt.
Iallafall- färgen ville inte som jag. Den mattades av...så det blev jag besviken på. Bättre lycka den här gången hoppas jag. Jag blev nöjd nu iallafall.
Vi går ju mot ljusare tider, vill därför inte vara för mörk i skallen.
 
I söndags satte sötsuget med stort S igång. Från ingenstans. Har känt av huvudvärk denna vecka utan kolhydrater och socker. Jag svängde iallafall ihopen kladdkaka på LCHF-vis. Nej den blev inte lika god som en vanlig- den blev liksom mjukare och defintivt kladdig. Men den blev god nog åt mig som behövde choklad/kakao. Med en gräddklick till blev jag mer än nöjd.
 
Så nu har jag gått och tullat småbitar varje dag sen dess för att den står i kylen och jag vill inte kasta den, hihi. Men det är samma sak som att ta en ruta mörkchoklad. SÅ DET SÅ! ( hör ni hur jag håller på..)
 
Nu ska jag svida om till zumba-stassen. Zumba om exakt 39 minuter gott folk.
 
Middag idag blir färsk lax i ugnen med hollandaisås, med sallad, broccoli eller ngt annat smarrigt till.
Hörs snart igen gott folk,
/M
 
 

Hello gorgeous!

0 Läs mer >>
Fefflan <3 Snö
Hannes & Fefflan
Kul att busa på isen!
 
Hej!
 
Var på landet i fredags! Åkte skidor på isen med mamma och pappa och vi tog med min mosters hundar Hannes och Fefflan.
Inget strålande väder direkt, men det var skönt att komma ut en sväng. Hundarna var gladast kan jag säga, sprang som tokar runt på isen!
 
Dag 5 idag på min "diet-tryout".  STOR skillnad redan. Mår mycket bättre i magen utan kolhydrater. Ingen uppsvälldhet. Helt otroligt på den här korta tiden. Det har funkat bra med maten tycker jag. Planering är A och O! Utan det är man körd. Jobbade 12 timmar igår, då fick jag ju givetvis ta med mig allt jag tror jag behöver. På onsdag har jag testat en vecka. Kul och se om det hänt något på vågen?
 
Dagens frukost för mig: Äggmacka på lchf-bröd (köpt på Coop) med majonäs. Åt ett ägg till med enbart lite majonäs också. Plus en kopp te.
 
Nu blir det fortsatt slappsöndag. Iallafall tills i eftermiddag, då blir det träning. 4:e passet för veckan.
Hoppas ni haft en mysig helg!
/M
 
 
 
 
 
 
 

Söndag hela dagen.

0 Läs mer >>
Tabouleh
Onsdagens lunch. Sallad med tonfiskröra
 
 
 
Hello!
 
Yes har börjat smygstarta lite. Kör delmål- och  med ett stopdatum. Det är lika viktigt att ha ett startdatum för en nystart som att ha ett slutdatum. Ett mål att jobba mot.
 
 Jag börjar dagen med 1 matsked linfröolja ( nyttigt fett). Äggröra och ngn matsked grädde och en kopp te. Det går givetvis att äta annat än detta. Naturell yoghurt med bär exempelvis. Jag är inte så förtjust i de fetare alternativen som turkisk yoghurt. För svår att äta. 
 
På kvällen är det lätt att bli sugen på något sött. Då kör jag ibland min gamla klassiker, ett litet hörn av mörk choklad (70%) med pistachnötter i. Riktigt god och stillar begäret. Det är ingen hödjare att sätta i sig massa frukt på kvällen eller en macka. Det jäser fint i magen. Ät fett som exempelvis en bit brieost eller några nötter. Jag gick ner 5 kg för 2 år sen av att inte äta på kvällen, efter 18-19 typ. Det är en stor BOV i dramat att äta sent och sen gå coh lägga sig. Big no no om man vill gå ner i vikt.
 
Gjorde tonfiskröra igår till salladen. Tonfisk i sig är väldigt torrt. Jag köpte tonfisk i vatten som jag blandade med lättcremefraiche, majjonäs (efter smak), salt, peppar. Lätt som en plätt- och hur gott som helst tyckte jag. Blev mätt & belåten!
 
Bilden längst upp är på Tabouleh, en libanesisk rätt på bulgur, massa bladpersilja, citronsaft, tomater, rödlök (om man vill), olivolja, salt och peppar. Min absoluta favorit! Himla gott med tzatsiki till och grillad kyckling eller fisk, ja det pasar det mesta. Recpet finns överallt, bland annat recept.nu. Jag kör på fri hand så att säga. Tycker det blir godast.
 
Snön yr runt utanför fönstret. Tycker det kändes vårigt i luften igår. Plöstligt blir det julstämning, nästan iallafall.
Nehe, jag ska fortsätta med hemtentan så den blir klar någon gång!
 
 
 

Då var jag igång!

0 Läs mer >>
Hej på er,
 
Kändisarna som förespråkar LCHF är många. Som att det på något sätt är lättare att ta till sig vad en kändis säger och att det är mer godkänt då. Jag har båda ovanstående böcker. Jag gillar Björn Ferry. Jag älskar hans bok. Han fokuserar inte på fett och grädde och ost och smörrullar som andra Lchf-nördar gör. Jag vill gärna att mitt hjärta ska orka slå några år till utan ngn "fettpropp" någonstans. Han pratar om Jägarkost. Hälsosam mat, utan socker.  Lite lchf-light passar mig. Bort med carbsen givetvis men inte bada i grädde. Katrin diggar jag också. Hennes böcker är underhållande och hon bjuder på sig själv.She keeps it real. Sånt gillar jag!
  
Ja, var vill jag komma med detta undrar ni säkert. Det undrar jag med, haha. Nejdå. Jag sitter här med tisdagsångest, that´s why.. Blev ingen träning igår. Tåget var sent från Sthlm och Tobbe o jag var trötta. Beställde pizza som vi delade på. Perfekt start på veckan?! Nu sitter jag här och ångrar mig såklart. Inte på så vis som ni kanske tror. Det var skitgott med pizza. Men jag tål det inte. Min mage slår bakut.  Dessa tillfällen tänker jag alltid på en utrensning. Eller iallafall lägga om kosten lite. Inte extremt för det klarar jag inte. Men ta bort kolhydraterna ett tag kanske. Får flirta med Tobbe så att vi är två om detta. Han är väl inget stort fan av dieter. För han kan äta vad han vill och det händer ingenting med vikten.  En sådan person jag avgudar.
 
Det är ju nytt år. Tiden är inne?
/M
 

"Lchf"- light?

0 Läs mer >>
Hundfjället 
Grillmästaren Richard & jag på nyårsafton
Gänget inför första åket. Pirrigt som tusan...
Tobbes två "firsts": Ny skidjacka som blev invigd och första gången på bräda!
Sista kvällen med gänget- på restaurangen Gustavs.
Bästa Helena & Richard
Mixed grill käkade T & R
Daimsviss som inte gick av för hackor!
Innan hemfärd i blåsiga Lindvallen
Älsklingen
Stugan i Lindvallen
 
 
Hello dear readers!
 
 
We made it back home! Alltid skönt att komma hem, men i och med detta kommer även alla måsten och tråkigheter. Det är betydligt mer behagligt att åka skidor 4 dagar och umgås med härliga personer. För det är precis det jag & T har gjort denna vecka.
 
En vurpa här och där blev det måste jag erkänna. Men jag har lärt mig jättemycket och åker betydligt bättre än jag gjorde innan. Richard hjälpte mig väldigt mycket med ett tålamod av guld. Åkte även med en skidinstruktör som givetvis var jätteduktig. Härligt när det börjar flyta på i backen! Blir ju så himla arg på mig själv när jag fegar ur eller när jag ser Tobbe & Richard svisha förbi mig i backen. Övning ger färdighet!
Veckan avslutades på Gustavs Grill. Supergod mat. Jag åt oxfile´ & bakad potatis. Inte helt fel!
 
Nytt år. 2013. Känns bra. Vill att närmaste året ska gå FORT! ett jäkla år kvar på utbildningen!
 
Lugn kväll i soffan blir det för min & Tobbes del.
Och Sons of anarchy såklart.
 
/M
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sälen 2013