2 Läs mer >>



Ja vad brukar "man" säga.
Är det kaos i sinnet så är det kaos runtomkring också.

Jag har inte kaos i sinnet, men det är kaos i lägenheten. Dessa dagar Tobbe varit borta har soffan blivit min viktigaste tillflyktsort haha. Jag sitter i skrivandets stund med en bok på magen, skolpapper till höger och vänster. Ännu mer böcker. Min iphone. Nagelfil. Kuddar. Filt. En dator i mitt knä och en annan en meter bort. En påse med nötter.

Japp, så ser det ut. Ingen vacker syn kan jag meddela, men det bjuder jag på. Tobbe, min älskling, min pedantiska pojkvän, skulle gråta om han såg mig just nu. Inte nog med att jag sitter mitt i en flygolycka så ser jag nog ut som en olycka också. Sitter i mysbrallor och myströja, osminkad såklart.  Håret i en "vacker" bulle mitt på huvudet och min läsbrillor på näsan. Oh la laa! Eller not. Tobbe är så gullig att han säkert hade sagt att jag var söt ändå. Så är han, min klippa, min bästa vän.

Måste faktiskt säga att dessa dagar har gått ganska fort. Jag har förlorat mig själv i träning, plugg & tv-program. Den enda skillnaden är att jag bara har mig själv att tänka på, jag behöver inte stå som världens bästa hemmafru och laga mat runt 17.30 tiden varje dag. Jag kan äta lite när jag vill. Det är ganska skönt. Det är dock inte så himla upplyftande att äta middag själv.

Därför flyr jag fältet och sticker till min mormor som bor 3 minuter ifrån mig. Vi ska äta middag.  MysMys!

Tänkte rycka upp mig lite och städa lite här. Blir så trött på mig själv. Men det är väl såhär jag jobbar som bäst, trots alldeles för många störningsfaktorer. Men jag härdar ut. Snart deadline för tentan.

På tal om tentor. Jag fick tillbaka min igår som jag skrev 6 mars, det gick så jäääkla bra. Jag som inte bryr mig om betyg blev väldigt stolt över mitt B. Tack tack.

Ta hand om er!
/ M



Kaos-teorier...

0 Läs mer >>



Helgen är slut. It´s Monday morning.

Just käkat frulle, mina lchf-pannkakor med vispad grädde och lite bär. Mättar bra kan jag ju meddela haha!


Helgen har varit supermysig. Tränade Zumba i lördags, inte gjort det sen i höstas så det var riktigt kul. I lördags kväll var jag och T i Sthlm tillsammans med T:s föräldrar på Fondueboden. Ett supermysigt ställe i Sthlm där de just har ; Fondue. Antingen köttfondue, skaldjur eller ost kan man välja. Kött blev det för oss 4. Vi satt & snackade och käkade i lugn och ro. Avslutningsvis delade vi på en efterrätt som bestod av jordgubbar, melon, annanas, mashmallows, maränger som man doppade i smält toblerone-choklad. Oj oj! Mina jeans satt ganska tajt efter den här kvällen haha.
Verkligen lyckad kväll!

Hela söndagen spenderade vi i Hölö hos Tobbes föräldrar. Tobbe bytte till sommardäck på bilarna och jag satt och skrev på hemtentan. Käkade våfflor med sylt och grädde, det var så himla gott! Helt galet! Jag & T tog en cykeltur på 8 km i blåsten. Höll på att blåsa bort men det var skönt att komma ut lite.

När jag inte är hemma är jag inte lika noga med maten som ni kanske märker. Jag försöker att ha en normal balans mellan onyttigt och nyttigt. Jag är rätt så strikt i veckorna. Plus att jag tränade 5 gånger förra veckan. Då kan jag ju unna mig lite god mat och sådant. Nån måtta får det ju vara :)

Min älskling är på kurs just nu och kommer vara borta 3 nätter! Jag tror inte vi har varit ifrån varandra så länge sen vi blev ett par för över 1,5 år sedan. Jag hade separationsångest imorse. Såg våra söta post-it lappar som vi skriver till varandra som låg i köket och blev nästan tårögd.

AAAAANNND... the price for most pathetic girlfriend goes to........***MARIA!***** Typ så kände jag mig hahaa!
NEjdå det kanske är bra att sakna varandra lite, men en natt hade väl räckt....

/M

Måndag hela dagen.

0 Läs mer >>



Idag upplevde jag en känsla jag inte känt på flera år. Vilken då undrar ni.....jo..

Utmattning. Mjölksyra. svimfärdighet.

Tänkte gå på cirkeltränignen igen (även kallat cross-shape). Det visade sig vara 2 personer som ville köra detta lunchpass. Alltså jag och en kvinna i 50-års åldern.


Instruktören valde då att göra om programmet lite och delade upp salen i två, en sida för mig och en sida för den andra kvinnan. Sen bullade hon upp med 7-8 stationer. Mkt styrka var det, jisses. Men även några där flåset fick sig en törn. Sen skulle vi köra 10 repetioner på varje station. Jag tänkte innan, fan vad lätt, det här blir nemas problemas.

Det "fina" i kråksången var att man inte fick varken vila eller dricka vatten, utan efter man gjort tio reps var det bara gå vidare till nästa. Detta gjorde vi i 10 varv!!!!!!!! Som tur är minskade hon ner till 5 reps efter 5 varv. Annars hade jag nog inte varit vid liv.

Hade jag tänkt att fuska den här träningen, vilket jag ibland gör när det är tungt så hade jag inte en chans nu. PT:N var som en hök över oss. FY FAN! Jag fick flashacks från brandmanna-tiden. När man tränade så hårt, körde hinderbanor och man trodde man skulle spy.

Men, jag känner att jag lever. Tur att det är fredag, sitter med en godisskål bredvid och njuter. Det förtjänar jag efter mardrömspasset. Fatta om man skulle köra ett sånt hårt pass i veckan och sen köra som vanligt de andra passen. Ja.. det gäller att bli pushad som jag blev idag för att överhuvudtaget bli starkare.

Intervjuade min 6-åriga (snart 7) systerdotter Ebba till en grej till skolan idag. Det gick jättebra! Hon blev kär i min penna som man kan byta till 4 olika färger i samma penna, så jag kunde inte stå emot, hon fick den haha. Sötnosen. Hon börjar bli så stor nu. Likaså min andra systerdotter Alice.
Hoppade studsmatta med Ebba och blev helt snurrig. Var helt slut efter träningen. Ebba kunde hoppat hela natten tror jag!

Trevlig helg!
/ M 

Oh my lord!

2 Läs mer >>



Måste tala om hur det gick med oljan i håret, like I promised.


Jag skulle ändå tvätta håret igår så då passade jag på med min olje-inpackning! Jag gnuggade in det i hårbotten här och där så mycket jag kunde och strök ut resten på längderna. Satte upp håret med en klämma och väntade sen 30 min. Jag satt ännu längre då min söta mormor ringde och babblade länge :) Såg ut som Torsten Flinck i skallen, men jag tänkte "what the hell", bara det funkar så haha!

Sen var det bara skölja ur. Man ska tydligen ta shampoo direkt i skallen utan att blöta håret först, så det gjorde jag. Jag tvättade kanske två gånger , speciellt i hårbotten. Jag gillar inte att håret är flottigt så jag ville verkligen få bort allt! 

Jag måste faktiskt erkänna att jag redan nu gillar resultatet. Mitt hår känns fylligare, glansigare. Så why not?! Skrev upp i almanackan när jag började så får vi se om jag ser ut som ett troll om några veckor haha.

Ikväll ska jag jag äta middag hos mormor och mamma kommer dit också. Jag gick upp halv sju imorse, kunde inte somna om efter hjärtat mitt gick upp. Jag var ganska pigg, hör och häpna.

Jag har tvättat kläder och skrivit på hemtentan. Jag försöker tänka bort alla skoltrött-känslor och beta av en fråga i taget, och inte slå knut på mig själv för en jäkla hemtenta. Finns betydligt roligare och viktigare saker jag hellre lägger energi på. Bara jag blir godkänd så är jag så nöjd så.

Annars har jag träningsvärk från helvetet. Har kört två dagar i rad, cirkelträning (crosshape) i en timme i måndags och spinning(intervaller) och coreträning igår. AJ AJ AJ! Det gör ont i varje muskel känns det som.
Idag blir det därför vilodag så kör jag i helgen igen.

Maten går bra. Var sötsugen igår och hungrig hela tiden; ALWAYS the same när jag börjar träna hårt. Tur att det finns mörk choklad! En ruta och en kopp te, det kan stilla mitt sötsug hur lätt som helst. Det är jag glad för.
Den här chokladen från Lindt är supergod, inte lika bitter som mörk choklad kan vara.

Ta hand om er och lägg ner energi på det som är viktigt i livet. Umgås med människor som ger energi och inte tar. Det tänker jag göra.

/ M

Torsten & jag...

1 Läs mer >>


Ja det låter iallafall som det. Slå upp vilken tidning som helst med lite självrespekt och där hittar man denna konstiga lilla flaska med ett oljigt innehåll, mera känt som Ricinolja.

Den används mot förstoppning ( not in my case haha) och för att få igång en förlossning (och inte heller in my case).

Summan av kardemumman; Denna olja ska man använda i torrt hår och massera in och sen schamponera håret som vanligt & skölja ur oljan. Varför?

Ja tydligen växer håret 4-5 cm i månaden istället för en cm! Det låter nästan för bra för att vara sant tycker jag.

Carolina Gynning, min favvobloggerska skriver att hennes hår fått en "grym kvalitét" efter bara en behandling.

SÅ givetvis måste jag också testa denna olja. Den inhandlades idag på apoteket och enligt personalen så har denna olja blivit värsta hypen; alla köper den till håret. Kostar 62 kronor för 60 ml. Lite falsk marknadsföring i min Topphälsatidning som skriver om det nya fenomenet, där nämns det att oljan kostar cirka 40 kr.

Sen finns det dem som menar att oljan kan orsaka mjäll och finnar (!) i hårbotten. Det är jag inte så sugen på att få, skulle det dock uppkomma ska man genast sluta med oljan. Så klart.

Jag återkommer när jag testat detta! Antingen slutar detta med ett svall A´la Giselle Bündchen eller så slutar det med en mjällig och finnig hårbotten. Jag hoppas på det förstnämnda haha!
/ M

En suddig bild på denna mirakelolja.
 

Ricinolja= mirakelkur...

0 Läs mer >>



Tavlan på bilden började jag måla, 2007 tror jag, eller möjligtvis 2008. Kan ni fatta? Och än är den inte klar.

Blev så besviken när jag började måla den, den blev inte alls som jag trodde. Stel, livslös, platt. Jag säger inte att den är perfekt nu heller. Den är dock betydligt bättre, jag har gjort om hela tavlan egentligen, färgmässigt.
Det är häfitgt vilken skillnad det kan göra med lite färgskiftningar här och där= LIV!

Så det är vad jag har pysslat med idag.
Köpt grönt te i lösvikt för 60 spänn, haha! Mitt favoritte; Grönt & skönt , från Ostaffären i Strängnäs. Perfekt på kvällen med lite honung i- och sötsuget minskar avsevärt.

Ja hur går det då med LCHF. Jag tycker att det går ganska så bra. Det som stoppar mig mest är vanan, att köttfärsås MÅSTE man ha spaghetti till, eller till den rätten måste jag ha kokt potatis, det har jag ju alltid haft.
Javisst är det gott. Men det gör mig så mycket bättre att skippa det "vita".

Blomkål är räddningen. Kokt oftast, med salt och smör på, istället för potatis. Är inte så himla förtjust i blomkålsmos faktiskt.
Imorgon ska jag till mina föräldrar! Hoppas på fint väder så vi kan sitta ute på isen och mysa lite.

Ta hand om er!
/ M



Tycker det är vackert med penslar, tuber, färg och massa kladd, det är konst!


Här har ni mitt "masterpiece"!

Min hatkärlek till må...

0 Läs mer >>



Så heter mina nya kärlekar från Rörstrand.



Klassiska stora tekoppar när de är som bäst!
Fick 4 st till i helgen av Tobbes familj, så nu har vi 6! Ska fortsätta samla lite, även på de mindre kopparna, då kanske i en annan färg!

Mår något bättre, men hade migränanfall mitt på natten i helgen. Det var inte roligt. Nu är det hostan som är värst! Får vara soffpotatis de närmaste dagarna, inte min grej men vad ska jag göra.



Dagens blomsterarrangemang! Nu är det vår!

/M

Swedish Grace

2 Läs mer >>


Liten släktträff igår!

Mysigt som vanligt.
Min syster tog tempen i örat på mig och jag hade 38,2 när jag kom till kalaset. Inte så jäkla roligt. Svettades och frös omvartannat. Borde egentligen stannat hemma.

Men festen var ju för mig och Nicklas, då fick jag bita ihop. Hoppas jag inte smittade någon bara. Försökte hålla mig ifrån lilla Alice och Ebba så gott det gick, men det är inte så lätt alla gånger. De är ju så söta.

F
ick pengar, presentkort på en blomsteraffär som jag ville ha, en tunika, och lite annat smått och gott.
Sist men inte minst fick jag ett armband från Ebba som hon hade gjort till mig, sötnosen.

Ikväll fortsätter firandet hos Tobbes familj. Tobbes mamma fyller år idag och jag ska även bli firad på ett hörn. Så gulligt av dom! Så typiskt att jag ska vara sjuk när hela helgen är uppbokad...och en fullbokad vecka i skolan väntar, som toppen på isberget.

Men no need to stress.
Det ordnar sig alltid.
/ M



  Ebbas konstverk!

Tårta & feberfrossa

2 Läs mer >>



Japp. Nu sitter jag här med rinnande näsa, ont i lederna (!), huvudvärk och feber!!! Jag blir så förbannad.
Mindre än en månad sen jag hade influensa.

I måndags var jag utomhus och powewalkade och i tisdags sprang jag utomhus. Det var runt nollgradigt, jag hade mycket kläder. Frös lite om benen bara. Jag tror det är därför jag mår skit just nu. Andades väl in kall luft så jag känner mig alldeles rosslig i lungorna.

Men men. Det kanske är ett ålderstecken. Igår knakade min armbågsled väldigt ljudligt, då min charmerande pojkvän kläcker något i stil med; Ja, du är ju 27 nu, då kommer krämporna!  Haha, vi skrattade båda två...Lite självdistans måste jag ju ha!

Pappa frågade mig hur det känns att fylla 27. Jag känner att jag gillar där jag är just nu. Jag skulle inte vilja vara 20 igen. Jag var omogen och visste inte vad som var rätt för mig -då.  Jag har "avverkat" en brandmannautbildning med tillhörande c-körkort och är inne på min andra utbildning nu. Nu känner jag att jag har hittat rätt. Rätt utbildning. Rätt kille. Det tar tid att hitta rätt. Man ska inte känna stress över det. Förr eller senare faller bitarna på plats.
I helgen blir det lite födelsedagsfirande!

Bästa presenten? Min nya LV-plånbok från min älskling! SÅ himla fin!




/M

Det var tacken det......

0 Läs mer >>



I´m back!
 Jag är periodare när det kommer till bloggandet som ni säkert klurat ut by now.
Ibland har jag inget vettigt att säga, då är det bättre att jag är tyst, haha.

Men nu har jag faktiskt varit upptagen med jobb och plugg. Hade tenta idag mellan 9-12. Så skönt att det är över nu! Jag hoppas det gick bra, det kändes bra iallafall. Vissa frågor känns ju självklart bättre än andra men så är det ju alltid.

Nya kursen börjar redan imorgon. Ingen rast ingen ro. Men jag försöker ta livet- just med ro. Ingen ide´att stressa upp sig känner jag.

Ja för en vecka sen hade jag hår-chock. HAHA! Ja jag vet, det lät hur larvigt som helst, men jag var fullt allvarlig. Nu har det nyfärgade som min frissa fixade lagt sig att det ser riktigt bra ut, som sagt blondare än förut, men det är fint.

Annars kör jag på med lchf, min variant. Äter lite kolhydrater när jag känner behov, men då i form av rotfrukter, nötter och bär. Det funkar eftersom jag gått ner 3 kg på några veckor. Danke schön!

Äter inte pasta, bröd (i undantagsfall ett fincrips med massa ost & smör på), potatis, socker... ja typ så.
Egentligen är det inte så krångligt. Ät som vanligt men ta bort kolhydraterna. Häromdagen käkade vi köttfärsås och tobbe tog såklart spaghetti till. Jag rev ost på min köttfärsås och gjorde pizzasallad till det. Saknar INTE att få magknip en timme efter pasta-ätande kan jag meddela!

Ja snart fyller jag 27. Tvåa och en sjua. Ska fixa lite chokladtryfflar till släktpartajet på lördag, givetvis enligt lchf- utan socker....( funderar iallafall på det.)

Nu ska jag till affären och härja loss i mejerihyllan. Därefter en powerwalk eller joggingtur beroende på humöret!

Ciao!
/ M



Tillbaka ur min plugg...

0 Läs mer >>



Ja, från ingenstans försvann min klokhet ut genom fönstret- och jag blev tonåring igen.

Jag hade sagt till mig själv att aldrig mer mixtra med håret själv igen- speciellt inte blonda nyanser. Vad händer?

Jo. Jag hjälper min kära mamma med att slinga håret, det har jag gjort tusen gånger. Sen blir det lite slingmedel kvar, vad gör jag? Jo, lägger på det i mitt hår, i "slingor", med lite mer i luggen.

Det blev inte bra.  Det blev INTE rätt nyans i luggen. Det gick mot "orange"-blond med en liten överdrift när jag menar orange. Svårt att förklara.  Jag kunde inte tänka klart. Mitt hår är min grej. Jag älskar mitt hår. AAAAH! Jag blev så j-vla arg på mig själv. Dumsnål.

Det fina i kråksången är följande; Jag ringer min frisör mitt i kaoset. Jag ser henne numera som "ängel- Ahn"! Hon sa; Maria kom in vid halv tre så hjälper jag dig. And she did! Vilken lättnad. Hon tyckte dock jag överdrev lite. Men jag ville helst dra en soppåse över skallen.

När jag är missnöjd med mitt hår är allt skit. Jag överdriver inte. Jag kan inte sova, kan inte tänka, jag måste fixa det omedelbart!

Så, ja, jag är ngt blondare än vad jag brukar vara men det är hundra gånger bättre än vad det var imorse.
Man lär sig något nytt varje dag.

/M


Morötter eller min nya frisyr? Can´t tell! HAHA!

Ångest med stort Å!