1 Läs mer >>

................

Har ett vykort som säger just de orden. Klockrent på alla sätt och vis. Ibland måste man få vara människa och bara vara- och just det gjorde jag igår. Lite duktig var jag allt, städade och läste en urtråkig artikel till skolan. Och sopade upp en massa granbarr på balkongen. Där fick nämligen vår utslängda gran ligga en stund då den barrade lite för mycket för att få vara kvar inomhus.

Inte så konstigt att jag inte har lust med varken skola eller träning. All min energi går åt att oroa mig & tänka på en viss person som står mig väldigt nära. Jag är maktlös och kan ingenting göra, för tro mig, jag har gjort allt i min makt. Vet inte vad jag hade gjort utan min Tobias. Han är mitt stora stöd.

Varit vaken sen 05.45. Tobbe har åkt till jobbet i kylan! över -10 grader idag. Usch! Vintern kom tillslut.
Trots alla hemskheter just nu- så kände jag lite vårkänslor igår. Jag var som sagt ute på balkongen, solen sken. Jag hade dock dunjacka, vantar och Tobbes foppatofflor...
Längtar till våren, sommaren. När jag kan plantera ut tomatplantorna och gurkplantorna,
Här är en bild från sista "skörden" tomater och minigurkor - i  september! Gula och chokladtomater som de kallas, de röd-"svarta"! :)
/ M

Ibland måste ambition...

0 Läs mer >>

Thank god it´s Friday,

Ja det känns himla skönt att det är fredag. Dagen då jag ska hinna allt, hade jag tänkt. Träna, plugga, tvätta och städa. Som vanligt kommer jag hinna allt utom att plugga. Det är min planering i ett nötskal.
Imorgon ska jag återigen till anstalten och jobba 12 timmar. Det blir bra det.


Läste just på fejjan att Guldfynd i Strängnäs blivit rånade av tre stycken gärningsmän. Herregud, i lilla Strängnäs!! Usch, det är ju självklart aldrig roligt när sådant händer, speciellt inte för personalen som blir vettskrämda. Läskigt faktiskt.


Idag är det godisdag för mig, käkar lite godis en gång i veckan, har jag gjort i flera år och det funkar riktigt bra. Då har jag något att se fram emot! Om jag visste att jag inte skulle gå upp i vikt eller att tänderna fortfarande skulle sitta kvar så skulle jag äta betydligt oftare! Så är ju inte fallet, tyvärr.

Ikväll blir det mys med min älskling, kanske hyra en film?
Trevlig helg önskar jag er!
/ M

    Alla dagar- utom idag!

TGIF...

0 Läs mer >>



...kan förstöra så mycket.
Jag var på gymmet igår och körde Body pump, alltså styrketräning i grupp med en ledare. Träningspasset innan hade varit step-up, så de behöll sina step-up brädor i salen, eftersom vi använder dom på body pump-passet. Jag väljer en bräda som står långt fram och ställer min vattenflaska på brädan. Då kommer en äldre kvinna och tittar surt på mig och säger ; - "Jag har börjat på den här", hon var riktigt irriterad, för en sån liten grej. SUCK. Det gjorde mig irriterad.

Inte nog med det så står en annan tjej snett bakom mig- tjejen som för mig är känd som bruden som stal min plattång på en modevisning för några år sedan. Min dyra plattång var spårlöst borta och alla började leta. En kompis till mig började rota överallt- även i folks väskor (!) i ren desperation. Var ligger då plattången, jo i tjejens väska. Jag var hundra på att det var min, för den hade vita repor på sig på ett ställe, vilket just den här också hade. Men hon sa att jag ljög och att det var hennes. MMM visst. Hon ljög så det stod härliga till.

AAARRG! sånt här kan förstöra ett helt träningspass för mig. Sura kärringar och plattångs-stjälerskor. Jag försökte dock vända det till något bra- så att det sporrade mig istället. Det gick rätt bra ändå. Blir bara så less på människor som är sura för ingenting och oärliga. Jag skulle aldrig kunna använda den där plattången och känna mig snygg i håret- det skulle stå tjuv över hela pannan. Men hon kan tydligen leva i förnekelse.

Sorry för ett argt inlägg. Jag är inte alltid på topp. Huvudsaken är att jag aldrig blir som dem. Men det hade ju varit skönt att bli förvarnad för dessa landminor på gymmet.
/ M

Känslomässiga landmin...

0 Läs mer >>



Hej på er,

Jag har haft en väldigt intressant dag. Jag började idag ett nytt extrajobb, som boendestödjare inom kommunal psykiatri.  Det var något jag aldrig testat på förut. Vilket otroligt viktigt jobb en boendestöjdare gör! Definitivt intressant och bra att testa på inför mitt framtida yrkesval!

Jag höll dock på att frysa ihjäl påvägen hem- nästan minus 7!! Åhh vad jag hatar att frysa! Jag svettas hellre ihjäl än fryser ihjäl. Sitter just nu i soffan med med Tobbes tröja (som nästan blivit min tröja, haha) och försöker "defrosta" lite...

Ja, som min rubrik lyder så är jag själv ikväll! Min bättre hälft ska spendera lite tid med hans familj med födelsedagskalas imorgon. Jag ska jobba- på mitt andra jobb, inom kriminalvården. Jäklar vad jag låter seriös med mina jobb- men låt er inte luras. Så mycket jobbar jag inte!

SÅ, ikväll ska jag damma av en bra tjejfilm som exempelvis Twilight eller Sex and the city- bäst att passa på medan jag kan! Jag ska även köpa hem mat! Inte står jag och lagar till mig själv. No no.

Söndag blir min lediga dag- längtar!
Hoppas ni alla får en trevlig helg!
/M

Favorittjejerna of all times!

När katten är borta d...

5 Läs mer >>

 


Hallå allihop!

Här kommer mitt första blogginlägg på väldigt länge! La ner min gamla blogg för länge sen, men kände att det var dags att skriva lite igen. A fresh start. Jag undrar hur många dagböcker jag har plöjt igenom under mitt liv. Problemen när man är 10 år skiljer sig ju något mot de problem jag har nu. Nej jag ska inte klaga- men jag är heller inte nöjd. Det är som det ska vara helt enket.

Ni som inte känner mig, är jag en tjej på 26 år, som gärna kastar sig in i utmaningar utan att egentligen veta vad jag gett mig in på. Det resulterade i att jag som 17-åring fick chansen att åka till  Australien i ett år, som utbytesstudent. Kul tänkte jag, spännande. Kommer bli kung på engelska. Första chocken kom när jag skulle sätta mig i en bil "down under" för första gången. Ratten satt på fel sida. Eller så hade jag inte läst på så mycket om mitt nya land. Vänstertrafiken var inte det enda jag fick lära mig under min tid i Australien.

Nej, kära läsare, det slutar inte där. När jag kom hem igen dröjde det några år innan jag bestämde mig för att plugga till brandman. YES. Jag, Maria, superkvinnan som läser Cosmo och målar naglarna framför tv:n. Jag ska bli brandman. Och så blev det också, kirrade till och med körkort för tung lastbil. Hör på den ni. Efter många om och men insåg jag att yrket hade en baksida. I mitt fall passade det inte att kämpa mig in i en såpass mansdominerad värld som det faktiskt är. Yrket som sådant älskade jag. Bildbevis finns som ni ser :)

Idag läser jag till socionom i Stockholm. Kanske inte lika nervkittlande som att köra brandbil, men det passar mig, att hjälpa människor. Det är mitt kall.
Annars är jag en glad prick som skrattar mycket. Tränar några gånger i veckan så jag med gott samvete kan äta godis på fredagkvällarna. Vid min sida finns Tobias, min pojkvän, mitt liv, min klippa.

Tills nästa gång!
/ M

2012 it is- Marias ra...