0 Läs mer >>
 
 
Hej!
 
Säga vad man vill om kyla och vinter. Långa månader med minusgrader i vårt land. Visst, jag tycker att sommarmånaderna kunde varit några fler...
Jag är en årstid-människa. Tycker att varje årstid har sin charm. Just nu är det hur vackert som helst ute i naturen. Det sista sommaräpplet som inte riktigt vill släppa taget om hösten hänger fortfarande kvar på trädet.
 
Varit ute hos mina föräldrar idag. Hjälpt dom såga ner två granar som de ska ha utomhus med ljus i. Blev himla fint!
Skönt att andas lite lantluft. Att hitta mossa till adventsljusstaken var lättare sagt än gjort med all denna snö. Men jag hittade lite iallafall.
 
Så fort det börjar snöa så kommer julstämningen direkt. Iallafall för mig. Så mysigt!
Ska iväg och träffa min syster ikväll!
Imorgon jobb igen!
Ha en härlig helg!
/M

Hej mitt vinterland!

0 Läs mer >>
 
En helt vanlig torsdag.
 
Praktiken rullar på och snart har 15 veckor gått!
Skriver väldigt kort idag, kommer med ett längre inlägg imorgon- eller söndag. Jag känner mig jättetrött idag nämligen.
Imorgon blir det en sväng ut på landet efter lite plugg.
 
Första snön har fallit. Jag är nöjd!
Hörs snart igen, I promise.
/M
 

Torsdag

0 Läs mer >>
 
 
God jul  i stugan!
 
I couldn´t resist. Julpyntet alltså. Inte i år heller!
Julstämningen börjar komma smygandes. "Ge mig 30 grader kallt och tomtar överallt"- låten har gått varm på spotify idag medan jag letade runt efter pyntet. Allt är dock inte uppe. Mycket får vänta till första advent, one week to go.
 
Var på gymet en sväng med Tobias. Har inte sprungit på 2 veckor pga.förkylningen. Men nu jäklar. Det kändes bra, sprang bara 3 km för att komma igång lite. Nu är jag på banan igen.
 
Tjuvarnas Jul var förra årets julkalender. Älskade verkligen Charlie & Kurre. Så mysig. Så härlig på alla sätt och vis, en riktig julsaga. Älskade den så mycket att den numera finns på dvd här hemma! Mycket mysigt tidsfördriv att titta på medan man knaprar pepparkakor. Och svar; nej till alla som undrar, jag blir aldrig för gammal för detta. Har high hopes för årets julkalender!
 
Är lite sugen på att göra ett pepparkakshus...googlade runt lite och hittade små minihus som ni ser på bilden, haha. Pilligt? Vi får se om jag hinner med det helt enkelt.
 
Mindre än en månad kvar till jul. Nästa vecka ska jag hämta vitmossa på landet till ljusstaken. Visst kan jag ju köpa, men det är inte samma feeling.
 
Ta hand om er,
/M
 
 
 
 
 

Charlie & Kurre

0 Läs mer >>
 
Hello,
 
En salig blandning av bilder! Fick en sån gullig present av Tobias idag när han kom hem från jobbet.
Från Body shop! Så himla omtänksamt. Tranbär body butter och showergel- Såna presenter går alltid hem!
 
Har börjat smygstarta julen lite med hyacinter och valnötter. Älskar båda! Doftar så underbart med hyacinter. Valnötter kan jag sitta och knäcka hur länge som helst. Tobbe är inte lika glad, han får dammsuga soffan efter jag gått loss haha.
Åt middag hos mormor i onsdags, därav den senaste bilden där min mamma blir "påhoppad" av Fefflan!
Himla mysig kväll.
Imorgon blir det jobb igen, 12 timmar återigen.
SÖNDAG är jag ledig. Dock massa annat som ska fixas här hemma. En sak i taget.
Trevlig helg!
/M

Body shop- a girls be...

1 Läs mer >>
 
 
Hej,
 
Helgen svishade förbi som vanligt. Mysig tacokväll i fredags hos några vänner i  Nykvarn. Lördags jobbade jag 12 timmar så den dagen försvann ju givetvis. Igår såg vi sista Twilightfilmen! Den var riktigt bra, men jag hade hoppats på lite mer....Men den var vacker om jag säger så. Avslöjar inget mer.
Efter bion bar det iväg till Globen för en show, Nitro Cirkus. Galna killar och tjejer som flyger och trixar med crossar, cyklar, skidor, ja you name it. Helt galet. Men kul!
 
Min första bild är från Victoria´s secret show 2012. I tidningen stod det att modellerna tränar 4 timmar om dagen 2 månader innan showen. 2 veckor innan äter de ingen fast föda. 24 timmar innan får de varken äta eller dricka. Slaveri-fasoner? Ja jag tycker det är helt galet.
Såhär skriver Sanna Lundell (krönikör)i aftonbladet:
 
"VICTORIA`S SECRETS årliga underklädesshow. Strutta runt i minibikinis med löjliga vingar på ryggen och försöker se kåt ut trots att man inte ätit ngt den senaste veckan och lider av vätskebrist eftersom allt överflödigt vatten skall vara ute ur den nedbantade kroppen. Fin signal att sända sina yngre medsystrar. Not."
 
Icke att förglömma, det här är tjejernas jobb. De får betalt och massor med PT-hjälp för att se ut såhär. Jag skulle dock vilja se normalviktiga modeller som visar var skåpet ska stå. Inte benrangel som ramlar ihop  så fort de kommer back stage.
Som Sanna skriver; vad sänder de här tjejerna ut för signaler för unga tjejer?
 
Jag är snart 28 och mår fortfarande dåligt när jag ser visningen på TV.
Allt jag varit med om i mitt liv och min klokhet är som bortblåst när tjejerna struttar omkring på catwalken utan en cellulit i sikte och med perfekt solbränna.
Nej, dags att rycka upp sig och tänka klart i Victoria-dimman. Jag har ingen lust att dricka citronvatten i 2 veckor...
 
Ha det så bra nu!
 
/M
 
 
 
 

Smal, men till vilket...

0 Läs mer >>
 
Hej igen!
 
Känner ni igen mig?! Jag gör det knappt. Jag färgade håret igår hos Ahn på Salong Hårmodet. Jag är jättenöjd över min helfärgning plus slingor! Plånboken gråter en skvätt men huvudsaken är att jag är nöjd. Tiden är förbi med blekt hår och plattången i högsta hugg. Jag fyller faktiskt 28 nästa år. Time to get serious! Borde ju veta bättre, eller?
 
Det är ju så himla roligt hur man kan lura sig själv. Jag är expert på det. Jag dammar av Katrin Zytromierskas bok ( trots hennes uttalanden) och börjar kolla LCHF-recept igen. För att det var ju så himla roligt sist att käka ägg, ost och grädde tills jag inte klarade det längre. Men den här gången kanske jag lyckas?
Sådär håller jag på. Tobbe säger inget om det utan flinar bara. Han vet. Det kommer inte hålla den här gången heller. För det är ju faktiskt godare med en mjuk smörgås än ett torrt fincrisp. Det är bra mycket roligare att äta allsidigt. Jag tror även att det är nyttigare. Inte utesluta något, men äta med måtta. Lite mat-matte som jag talat om back in the days!
 
Så jag somnar med ett leende på läpparna och tänker att morgondagen ska bli en nystart. Nu ska de sista kilona slipas bort. Käkar en typisk LCHF frukost. Äggröra på två ägg och en skvätt grädde. Det är faktiskt gott. Men man tröttnar snabbt. Lunchen funkar oxå bra, petar bort pastan bara. När kvällen kommer är det kört. Min motivation är som bortblåst. Beach 2013 finns inte. Däremot soffmys med en kokosboll och lite te november 2012.
 
Säger som Paolo Roberto: LCHF är för latmaskar! Träna mer istället och ät allt! Så j-vla sant!
 
Det handlar i slutändan om livskvalité. Iallfall för mig. Mår jag bra tänker jag inte på vikten. Är jag trött, irriterad kan jag stå i profil och stirra i spegeln och dra in magen. Någon måtta får det vara.
Jag är ju snart 30, eller hur?
Ta hand om er!
/M
 
 

Full av förundran öve...

0 Läs mer >>
 
Hej på er,
 
Slösöndag på Nygatan kan jag meddela er. Underbart. Käka frukost i soffan till ett Vänner-avsnitt och bara mysa. Söndagen kan vara för alltid i  min värld.
 
Yes, nu har jag äntligen köpt nya skidbrallor! About time. Vita fick det bli. Nej, inte den mest praktiska färgen, det är jag medveten om. Men OH så snyggt! Ska bli oerhört kul att åka lite igen.
 
Jag bjöd min karl till Rogge i fredags som jag skrev om. Det var mycket lyckat! Tobbe tog en skaldjursgryta och jag åt lamm. Supergott!! Vi satt mitt bland alla afterworkare, så det kändes som en pubrunda men det gjorde ingenting. Efterrätten slank ner så fort att jag glömde ta kort på den haha, det var iallafall créme brûlée.
 
På tisdag eftermiddag är det helig tid för mig. Ni som känner mig vet vad jag syftar på. Yes jag ska till frisören! Oh my god. Så himla skönt. Jag tänker varje gång att jag ska göra ngn förändring, trots att jag alltid blir missnöjd varje gång jag gör något nytt. Kanske färgar underhåret i en liten annan nyans...vi får se vad Ahn säger. Mitt håt börjar bli riktigt långt och det är himla roligt att fixa och trixa med det. Men det kräver också sin omvårdad!
 
Jag är otroligt noga med mitt hår, haha.  Gör en hårinpackning varje gång jag tvättar det, vilket är cirka 2 gånger i veckan, lite beroende på ( Aussie-produkterna är grymma).  Nu till proffstipset:  Efter man har gjort en inpackning är hårstrået "öppet" och då sluter man varje strå genom att ta balsam i håret, på längderna , och sedan skölja ur givetvis. Det sliter mycket på håret när man tvättar det. Jag fönar mitt hår, kanske en gång i månaden. Plattångar ngn gång då och då, eller så kör jag med locktång. Mitt hår var helt trasigt förut när jag körde med plattång nästan varje dag. Det gör jag inte om.
 
Nu ska jag sluta babbla. Hoppas helgen varit mysig. Det har min varit . Och än är den inte slut. Släktmiddag ikväll.
/M
 
 
 

Tyngden på dalskidan ...

0 Läs mer >>
Hej!
 
Jaa, jag vet, ni har väl redan tröttnat på all denna mossa...
 
Men sorry, var tvungen att lägga upp två bilder till för jag blev så himla nöjd med båda haha!
Det är dom jag gjorde förut med jag piffade till dom lite, för jag ska ge bort den översta till min svärmor!
 
Helgen är fullbokad kan man säga. Imorgon bär det av till Tobbes familj utanför Södertälje. Söndag ska vi på födelsedagsmiddag för min kusin som fyller 25 år.
 
Ikväll ska jag bjuda Tobias på middag, på restaurang. Det ska bli mysigt. Vi har inte setts mycket de senaste veckorna, jag har jobbat och vi har gått om varandra. Så ikväll får vi ägna tid ihop for once.
 
Önskar er som vanligt en trevlig helg!
/M
 

Finmiddag...

0 Läs mer >>
 
 
 
Hej!
 
Jo, jag blev sjuk jag med. Lyckades inte hålla mig ifrån Tobbes förkylnings-baciller. Så idag fick jag tyvärr skippa skolan och vara hemma och kurera mig istället.
 
Bland kleenex, nässpray och zyx-halstbletter vill jag tipsa om en himla bra tidning för alla julälskare (som jag).
Amelia- Jul! Himla mysig tidning med massor med recept på mat, julgodis och massa pyssel som egna julkort med mera! kolla in bilderna så får ni avgöra själv vad ni tycker! Sen skadar det inte att Maria pryder omslaget...
 
Jag ville börja lyssna på julmusik direkt efter jag slagit igen tidningen. Ja jag vet, det är alldeles för tidigt! Eller?
Jag kommer börja pynta lite tidigare i år, kanske redan om 1-2 veckor. Kan ju iallafall smygstarta med någon tomte här och där i något skrymsle. Adventsljusstakarna får vänta till första advent.
Julen svishar alltid förbi så himla snabbt, jag vill verkligen klämma ut varje liten droppe av julen 2012, tills jag tröttnat för den här gången!
 
Jag var ute hos mina föräldrar förra veckan. Jag och pappa har som tradition att titta efter julgran. Mina föräldrar har ingen gran inomhus längre (tråkigt nog). Men en vacker och ståtlig utegran har dom istället som pryds med ljus. Bland det finaste jag vet. Det är betydligt lättare att hitta en gran utan en massa snö, därför passade vi på redan nu. Jag och pappa var en mycket enig jury- "För stor, för yvig, för spretig, för tunn". Ja ni hör ju. Inte lätt att vara gran inte! Jag och Tobbe har enbart en minigran inomhus för att vi överhuvudtaget skall kunna röra oss fritt i lägenheten. Till sist hittade vi en liten rackare som vi tyckte var bra!
 
Julen är en härlig tid, så är det bara!
Ha det så bra så hörs vi snart igen,
/M
 
 
(Min och Tobias julgran 2012, utsedd av en mkt hård jury)...
 
 
 

God jul ( i förebered...

0 Läs mer >>
 
 
Hej på er kära läsare,
 
Sitter med lite godis inom räckhåll, just in case. Det är ju trots allt fredag idag, min godisdag. Och nej, det är inte en dag man tar igen hela veckans godisabstinens. Jag blir äcklad av för mkt sött. Då är det betydligt godare (och nyttigare) men en ruta mörk choklad och lite te!
 
SItter med en nysande pojkvän här i soffan. Superförkyld, stackarn. Smitta inte mig bara, tänker jag.
Idag har jag varit ledig. Tränat mitt fjärde pass för veckan, verkligen skönt. Försöker trappa upp träningen lite. Mår bättre av det, blir piggare, speciellt i det här jäkla mörkret som just har börjat.
 
Såna här mörka dagar, som idag, gäller det att pigga upp sig själv lite. För mig blir det att titta på korten från min och Tobbes resa från Samos förra året. Förundrar över hur fräsch man ser ut med lite färg på kroppen och vad sol, värme och avslappning kan lugna ner själen. Flummig jag låter, jag vet. Men det är så. Jag käkade en liten croissiant varje dag i en vecka med lite marmelad. En pizza levererad till solstolen?  Inte blev jag fetare för det. Tvärtom, jag blev snyggare den veckan. Så därför handlar min teori om att njuta i lagom mängd och inte STRESSA. För stessen sätter sig även den runt magen. Iallafall för mig.
 
Så därför tränar jag som en crazy lady så kan jag unna mig mitt fredagsgodis( plus annat smått och gott..). För att träningen i sig ger så otroligt mycket! Listan kan göras lång, men när endorfinerna kickar in, då blir jag som en ny människa.
 
Spenderar 12x2 timmar på jobbet denna helg, så jag säger so long och farväl tills vi hörs igen!
 
Kram på er!
/M
 
 

Det gäller att njuta!