0 Läs mer >>
 
 
Mina fina systrar & jag
Första godisen på 4 veckor blev en svamp från Sagostigen (inga vuxenpoäng här inte) Gott var det iaf.
 
 Ååååh kom igen dåååå...midsommarstången på G upp.
 
Gjorde en jordgubbstårta till midsommardagen!
Tobbe myser på Sagostigen
Älskade lilla Theodor
 
Hej svejs!
 
Glad midsommar (såhär i efterskott).
 
Jag firade med Tobias familj på midsommarafton, och med min familj på midsommardagen. Lite som på julafton helt enkelt. Lite firande här och där. Men det gick strålande. Härligt väder på midsommarafton.
 
Dieten tog officiellt slut i fredags. Med buller och bång haha. Ska jag "fuska" så ska jag göra det ordentligt, and I did, det kan ni skriva upp. Korv med bröd, kladdkaka med grädde, godis (Törnrosas svampar, haha!), tårta, nybakat bröd, potatis. My goodness. Har säkert missat att rabbla upp allt, haha. Det var min mathelg det. GUUUD så gott det var haha. 
 
"This is worth being fat for", som Miranda i SATC säger när hon käkar en donout fast hon är med i Viktväktarna.  Så kände jag när jag satte tänderna i mammas nybakta bröd med smör på. Härliga tider.
 
Börjat äta "vanlig" frukost den här helgen. Två fincrisp med pålägg, typ leverpastej. Ett ägg. Te. Tre matskedar grekisk yoghurt och lite bär & nötter. Planen framöver är att äta mindre kolhydrater som jag gjort men inte lika frenetiskt. Åt min första frukt idag på tre veckor. Så petig vill jag inte vara längre. Bara äta det jag mår bra av och utesluta det andra så gott det går.
 
Kort sammanfattning av mina sockerfria veckor: Bättre & klarare hy & betydligt mindre sötsug, Det var de tydligaste skillnaderna tycker jag. Alltid bra med en utrensning.
 
 
Var ute och joggade idag i värmen. Fy tusan. Men det gick rätt bra ändå.
Imorgon jobb igen då! Jag & Tobbe funderar på att boka en resa i augusti. Behöver komma bort och vila upp mig känner jag.
 
Ikväll blir det lugnt. Vi ska käka tacos och mysa i soffan & kika på Per Morberg på Tv.
Ha det så bra & njut av livet!
/M
 
 
 
 
 

FROSSA!

0 Läs mer >>
 
 
 tjohej!
 
Sitter härligt nedsjunken i soffan. Känns som jag aldrig kommer kunna ta mig upp igen. Man ska aldrig sätta sig såhär bekvämt alltså. Speciellt inte när man ska på body pump om dryga halvtimmen, hehe.
 
Helgen har gått snabbt som vanligt. Plockat smultron (så gott) och myst med Tobbe, tränat, hälsat på mina föräldrar, och fixat allt som ska göras hemma. Sådant man aldrig kommer ifrån tyvärr.
 
Börjar äntligen se resultat. Tror jag. Vågen visar ju inte så mkt mindre direkt men känner att jag krympt i "omfång" haha. 3 veckor utan godis. 2 veckor utan potatis (bara ätit en), ris, pasta, bröd. Som jag känner nu kommer jag fortsätta äta såhär ett tag till. Inte sluta på fredag alltså.
 
Gjorde rabarber &jordgubbspaj igår (bilden), utan vetemjöl och vanligt socker. Hade istället i kokosmjöl, mandelmjöl och stevia med mera. Nej det smakar inte smulpaj men det var gott!!!
Vispade grädde till och hade i vaniljpulver (inte vaniljsocker!!) och det smakade som vaniljvisp!!
 
Snart midsommar. Härligt!  Skriver i helgen igen. Skall fira i Trosa och på Aspö, fredag och lördag.
Blir lugnt. Familjärt!
Ha det bra,
 
Följ mig på instagram: miolindgren heter jag!
Mer bilder där!
/M
 

Två veckor..

0 Läs mer >>
 
 

Hej på er,
 
Nej, jag har inte gett upp min diet och smällt i mig en tårta som på bilden. Hade jag velat ge upp har jag haft 10 chanser dessa tre dagar!
Jisses. Tårta i måndags, en annan tårta i tisdags och idag- massa nybakat bröd och annat skit!!! På jobbet alltså, ska tilläggas.
Det är inte lätt alltså. Det enda dåliga jag fick i mig idag var en liten sked vaniljglass till jordgubbarna. Det unnande jag mig tametusan. Alla frågor är värst...men varför äter du inte X? du är ju så smal... Ja man tackar. Men det finns att ta av ändå brukar jag säga...och syftet med detta är en utrensning inget annat.
Känner mig betydligt starkare än vad jag brukar. Har äntligen fått lite karaktär som jag är stolt över. Har misslyckats så många gånger tidigare. Hur svårt ska det vara att ändra kosthållning i tre veckor?!
 
Vi är vanemänniskor, det är det som är problemet. Men jag håller ut. Inte hänt ett skit på vågen på en vecka. Jag blev såklart less och tänkte ge upp och köpa smågodis i måndags. Men nu jäklar fortsätter jag till midsommar.
Nu ska jag ut och jogga med Tobbe. Något borde ju förbrännas då i alla fall.
 
Tjing!
/M
 
 
 

Frestelsernas tid...

0 Läs mer >>
Min grekiska sallad
 
Tobbes kycklingsallad
 
Ljuvligt avslut på Nationaldagen
 
Mat & glass i hamnen denna lördag, för andra kvällen denna vecka...
 
 
Hey folks,
 
Hoppas allt är bra med er! Jag mår utmärkt. Sitter skönt i soffan efter en fullspäckad dag. Först träning på förmiddagen, sen hjälpte jag Tessi med en bröllopssminkning. Efter det kom Tobias föräldrar på besök och vi åt mat på Tavernan & därefter glass. Supermysigt. Tittade på bröllopet ( Madde & Chris) också såklart. Får man ju inte missa. Sagobröllop.
 
Hur går det då med maten, kanske ni undrar. Snart ätit lågkolhydratkost i en vecka. Klart att det kräver sin planering (A & O)- MEN det är inte så krångligt som man kan tro. På restaurang får jag helt enkelt be om en sallad istället för potatis. Gjorde så idag. Åt souvlaki med tzatziki. Till det kunde man välja potatis eller en liten grekisk sallad till. Perfekt. Tog såklart sallad. Glassen sen blir mer knivig. Alla andra käkade slagstaglass , jag valde en liten kula sorbet. Det innehåller ju socker det med men känns ju lite bättre. Googlade dock nyss och det stod att sorbet innehåller lika mkt socker som vanlig glass haha. Kanske skulle tagit en kula slagsta ändå..
Men nu får det vänta tills midsommar.
 
Annars känns det bra. Äter ju mindre känner jag. Tränar som vanligt.  Känner inte av att jag inte orkar lika mkt pga. bristen på carbs. Jag kör på så länge det känns bra med träning.
Annars är mitt tips att inte övertänka matintaget. Tobbe knaprade på en hallongrotta förut och jag var så sjukt sugen jag med. Jag tänkte bort det och ältade inte det ngt mer. Likadant "tänk" när det gäller träning. Gå bara iväg till gymmet eller ut och spring eller vad du nu gör. Tänk inte så himla mkt. Gör bara. Blir så mkt lättare då.
Nu blir det en kopp te och en bit mörk choklad.
Ha en fortsatt trevlig helg hörreni!
/M
 
 

A & O

0 Läs mer >>
Vattendroppar på lupinblad...ser ut som diamanter!
 

Hej svejs,

 

Sitter här och känner hur ögonen redan är "grusiga". Efter två dagar på jobbet. Haha! Nej, men det är så mycket nytt, alltihop, så det kräver sin fokus!

 

Var på landet i söndags och fick åtskilliga myggbett på kroppen. Fy fan! Plockade rabarber och gjorde paj. Så smarrigt.

 

MEN nu är slut på sötsakerna i 18 dagar framöver. Varför just 18 dagar undrar ni då såklart. Från igår, måndag till den 21 juni- midsommarafton kör jag en mild detox. Kommer inte klara längre, haha. Känner att det blivit lite mycket av det goda senaste tiden, vågen visade 2 kg mer och jag fick min vanliga panik.

Jag är ju av det kvinnliga könet, trots allt. Då tillhör det ju vanligheterna att tänka på vikten. Tröttsamt som f-n och jag önskar jag kunde koppla bort det och bara vara nöjd. Det funkar tyvärr inte så.

Tränar mkt nu och äter såklart desto mer.  Så det kanske inte är enbart är fett (min förhoppning).


Så jag ska äta minimalt med kolhydrater under de här dagarna,
och inte äta godis och sådant heller givetvis.

SVAR NEJ, inte LHCF men en mild version som jag sagt förut.  Magen blir betydligt plattare av denna kosthållning tyvärr får jag väl säga. För jag skeptisk till högt fettintag.

Lågkolhydratkost men inte massor av fett, det blir min melodi närmaste tiden.

 

Nu dags för duschen!

Kram till er!

/M

 

 

Detox 18 days!

0 Läs mer >>
 
Hej på er igen,
 
Var gräsänka igår kväll. Tobias "lekte" med sina killkompisar i Nykvarn. Jag roade mig själv genom att vara väldigt onyttig och åt godis, en bit pizza och annat smått och gott. Kollade på SATC-filmen och njöt i fulla drag. Efteråt hade jag så mkt energi (sockerkick?) att jag drog ut på en löprunda som jag trodde skulle bli kort. Sprang 10,3 km för att vara exakt och det kändes kanon!! Lovely.
 
Då vet jag uppladdningen för midnattsloppet- träna på dagen,  ät pizza och sen dra ut o spring en mil! :)
Idag har jag och Tobbe rensat förrådet. Jisses vad grejer!! Måste rensa bland mina tusen klädpåsar. Snark!
 
Ikväll ska vi till Nykvarn och hänga lite med Richard & Lena!
Trevlig fortsatt helg!
Kram!
/M

Gräsänka!