0 Läs mer >>
 

Ja, såhär kan man ju också välja att växa...

Hej!
 
Min tredje lediga dag börjar även den lida mot sitt slut. Ångrar jag nu i efterhand att jag enbart tog 7 dagars ledigt i sträck denna sommar? Ja givetvis.  Grejen är ju den att man inte hinner ett skit på en vecka. Jag har så mycket jag vill göra men hinner såklart inte med ALLT. First things first helt enkelt. Måste lära mig att chilla lite. Och göra det jag verkligen vill göra.
 
Men jag känner att jag behövde jobba. Det är ju kul samtidigt. Men nu när jag varit ledig några dagar känner jag hur välbehövt det är att försöka ta det lugnt. Har ju gått sådär! Tvättar, städar, bakar, tränar och håller på. Det är väl en form av "terapi" det med.
Var ute i spåret idag och sprang! Andra varvet körde jag styrka mot en bänk. La mig ner och körde mage och solen sken så starkt. Det var riktigt varmt! Kändes som högsommar.
 
Ville visa min/ vår stolta odling av tomater. Det är slutet av augusti och för bara några dagar sedan plockade jag den första lilla tomaten. Det bevisar vilken otroligt kass sommar det varit, solmässigt sätt!
 
 
Påminner mig själv då och då att jag är förlovad, och kikar på ringen... -  är  livrädd att jag tappat den!
Imorgon bär det av till storstaden och för lite shopping innan skolan/praktiken börjar. Dags att uppdatera garderoben lite. Så mycket som plånboken tillåter of course!
 
Ta hand om er och njut av det sista som sommaren har att erbjuda...
 
/ M
 
 
 
 
 

Försöker njuta av det...

3 Läs mer >>
 
"Ta dig till huset på höjden"...
 
Så löd mms:et från Tobias, och en bild på Ekotemplet i Strängnäs.
Jag och Tobbe var där förra året på en perfekt höstdag när trapporna var fyllda med höstlöv i vackra färger. Jag visste inte då att platsen skulle förändra mitt liv.
 
Jag gick med hjärtat i halsgropen mot ekotemplet. Hade en svag föraning att det är idag det kommer att ske, men jag visste inte säkert.  När jag närmar mig stentrappan är pulsen hög. Jag börjar sakta men säkert ta mig uppför trappan när jag upptäcker den första rosen. Jag sneglar uppåt. Det ligger rosor så långt jag kan se. Känner att gråten är nära. Jag börjar plocka upp en efter en. Trappan svänger. Jag fortsätter. Jag letar fram en näsduk från min väska. Forsätter att gå sakta. Rosorna i min hand blir fler och fler. De röda rosorna blir utbytta mot rosa rosor när jag börjar närma mig toppen. Sista biten ser jag templet och Tobias längst upp. Rosa, underbart vackra rosor leder den sista vägen upp. Tobias håller i den sista rosen.
 
Vid det här laget rinner tårarna och alla känslor jag någonsin känt bubblar upp inom mig. Allt var så vackert och romantiskt. Kramar om Tobias innan han går ner på knä och säger så fina saker att jag blir alldeles rörd...Tobias öppnar asken med ringen. En dröm av vitt guld och prinsess-slipade diamanter. Mitt svar var givet; Det blev såklart JA!
 
 
Så nu är jag ringmärkt! :)
Vi var på Gripsholms Slott igår och kastade en peng i önskebrunnen. En önskan för oss. För framtiden och för kärleken. Kvällen avslutades med middag på Edsbacka i Strängnäs.
Dagen kunde inte varit mer perfekt...
 
 
/ M

26 Augusti 2012

0 Läs mer >>
Påväg från Mariefred med båten som ska ta oss till Taxinge Slott.
Dagens outfit & hårstyling!
Ole, dole doff. Vad ska man välja?!
 
Syrran smakade Estelle-bakelsen, (den rosa).
Min syster Sofia & Neil slotts-myser
Min stiliga älskling
 
Ta plats! Next stop- Mariefred!
 
 
Hej på er,
 
Har idag varit med släkten på Taxinge slott. Min mormor och mamma fyller år på samma dag, roligt nog! Då blev vi bjudna på fika! Väldigt mysigt.
Vi åkte båt dit från Mariefred, och tillbaka åkte vi med det lilla ångtåget!
Tåget ryckte hit och dit och det tog sin tid att åka tillbaka då vi bara åkte i 25 km/h! Men det var kul att umgås lite med familjen för en gång skull.
 
Väl framme på "Kakslottet" började det eviga velandet. Det finns för mycket att välja på helt enkelt! Efter många om och men valde jag en rejält tilltagen bit av en chokladmoussetårta. Supergod och så mäktig att jag inte ens orkade äta upp allt. Det är inte likt mig ska jag säga! :)
 
En kanonbra dag helt enkelt!
/M
 
 

Vad är en bal på slot...

0 Läs mer >>
 
 
 
Hej!
 
Skriver bara några rader ikväll. Jobbar sista veckan innan jag tar en veckas semester från och med lördag! Jag längtar oerhört! Ska bli skönt att göra lite som jag vill.
En vecka kommer dock gå för fort som vanligt.
 
Var ute och joggade 6 km efter jobbet. SÅ himla skönt var det! Duggade lite och kändes som det svalkade av mig lite.
 
Igår kl nio var det helig tid för mig. Hollywoodfruarna!!
Och den bästa av dem alla kommer alltid att vara min favorit, det blonda bombnedslaget Maria.
 
 
/M

Härlig jogg i regnet!

0 Läs mer >>
 
Jag och 4-åriga Calypso
Anna jobbar på!
Plommonträden svämmar över i år...
Mysig eftermiddag i skogen med pappa.
 
 
Hej igen!
 
Igår var en fullspäckad dag! Började med en ridtur med Anna från jobbet i Åker-skogarna! Det var underbart att hoppa upp i sadeln igen. Jag sa det till Anna , att det kändes som jag aldrig varit ifrån ridningen när jag väl satt i sadeln. Det kändes att jag var hemma. Bästa känslan av dom alla.
Bara att stå och rykta en häst, klappa lite, mysa lite. Helt jäkla underbart.
Jag och Anna skrattade  när vi stod och mockade skit i en box. Vi pratade om hur härligt det är att hålla på i stallet- fast vi stod mitt i skiten bokstavligen talat. Eller som Anna sa; en gång hästtjej alltid en hästtjej. Så sant som det är sagt! Jag red på en fyraårig valack- Calypso. Jag är inte jättevan vid att rida just unghästar men det gick faktiskt bra. Han var så snäll så. Hoppas att framtiden blir ljus på hästfronten, jag vill bara fortsätta framåt!
 
Efter ridningen tog jag en tur till mina föräldrar på landet. Plockade och åt en massa plommon, och tog även en sväng i skogen med pappa. Vi hittade givetvis svamp!!
Mitt andra livselexir; Skogen, skogen skogen!! Jag älskar att vara i skogen. Plocka svamp, gå runt och strosa. Plocka lingon. Känna lugnet. Kombinerar man skogen med en häst så blir det full pott för mig; finns inget härligare!
 
Hade en dag utan Tobbe som ni kanske förstått. Han var hos sina föräldrar och kom sedan hem på kvällen.
Dagen gick i ett och jag njöt av varje sekund. Fler såna här dagar skulle inte skada.
 
Hoppas ni haft en skön helg!
/M
 
 

Underbara lördag!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Hej på er allihop,
 
Visst blev jag ju sjuk som jag skrev i mitt sista inlägg. Var hemma i måndags från jobbet, sen har jag kämpat på resten av veckan. Väldigt skönt med fredag imorgon!
 
Det är roligt med komplimanger. Det är roligt att få känna sig  uppskattad. Jag känner mig evigt tacksam för alla gulliga människor på anstalten som har varit så snälla mot mig och hyllat min "insats" under incidenten på jobbet när den intagna tog sitt liv. Det får mig att känna mig stolt över mig själv. Den eviga jantelagen kan dra något gammalt över sig. Har man gjort något bra, som jag och mina kollegor gjorde förra måndagen, då skall man sträcka lite extra på sig och ta emot komplimanger eller vad det nu kan vara. Inte slå undan dem.
 
 
 
Jag har varit väldigt snäll mot mig själv denna vecka, inte propsat på att jag måste ut och och gå/träna. Det ska man ju givetvis inte göra när man är sjuk. Men jag känner mig rätt pigg i kroppen. Det får bli soffan idag med!
 
Som ni ser har jag ÄNTLIGEN målat klart min lilla tavla på några skärgårdsklippor.. Jag är ingen expert alls men tycker att det är otroligt rogivande att måla! Kravlöst ska det vara. Det passar mig utmärkt faktiskt.
 
Sista bilden jag lagt ut denna gång är på Loréal´s nya BB-kräm. Den skall alltså jämna ut hudtonen, som en foundation alltså. Kan verkligen rekommendera denna! Den är en ljus "vätska" som är lite kornig. Den ändrar sen färg till din egen hudton när du applicerar den på ansiktet och kornen jämnar ut skavanker!. Finns för ljus hy som min, men även för lite mörkare. Blir riktigt fint och naturligt!! 159 kr kostar den. Det var dagens tips som Maria Montazami skulle sagt! Hon är ju förresten tillbaka i rutan nästa vecka, äntligen lite roligt på tv!
 
Ha det så bra nu,
/M
 
 
 
 
 
 
 
 

Konsten att våga vara...

0 Läs mer >>
Full fokus- som gick åt fanders! Tobbe vann givetvis i kubb. Jag erkänner; jag fick inte ner en j-vla pinne!!!!
Dålig förlorare...?
Plockar smultron till frukosten
Helt okey kantarell måste jag säga.
Hej på er allihop,
I´m back.
Bokstavligen talat. 
Varit bosatt på landet en natt och två dagar.  Nu är vi dock tillbaka i Strängnäs. Jag mår mycket bättre efter incidenten på jobbet, men har blivit förkyld och fått halsont istället. Vaknade imorse och kände mig riktigt hängig. Men med lite painkillers så var man tillbaka i matchen igen. Hoppas det inte bryter ut mer än såhär! Har en full jobbvecka framför mig nämligen...
Fick finbesök av Rickard & Helena igår och vi hade det jättemysigt. Grillade korv och satt och käkade vattenmelon nere på bryggan. Livskvalité när det är som bäst.
Plockat massa svamp som ni ser och blåbär! Det var så otroligt rogivande att sitta på en sten i en skogsglänta och plocka blåbär. Vinden var ljummen och Tobias var givetvis där. Bättre än så kunde jag inte ha det just då. Livet på landet är lugnt och skönt! Det passar mig utmärkt att "lulla" runt lite, plocka lite bär, ta upp potatis, fixa och trixa lite.
 
Ta hand om er kära läsare,
kram!
/M
 
 

Good old countryside!

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Skriver några rader.
Var med om något mycket obehagligt på anstalten igår. En intagen tog sitt liv och jag med flera var en av de första på plats, och jag gav personen hjärt och lungräddning. Tyvärr så gick inte hans liv att rädda.
 
Jag jobbade idag, det kändes sådär. Borde kanske varit hemma och tagit det lugnt. Men det kändes okej att vara på jobbet efter några timmar.
 
Skriver mer när jag är tillbaka till mitt normala jag!
 
Ta hand om er,
/M
 
 

Hänt lite saker..

0 Läs mer >>
Min syster Sofia & jag
Min äldsta syster Åsa och hennes dotter Alice
Tobbe och min andra systerdotter Ebba tar sig en svängom!
Fick detta sockersöta hårband av min syster!
Bästa Ebba
 
 
Hej på er,
 
Hade en jättemysig kväll igår på Tavernan med mina systrar med respektive plus barn! :)
Inte ofta alla hinner träffas så det värdesätter jag verkligen, att vi ses och snackar och äter god mat.
Det var en jättefin kväll, solen kom fram mot kvällen!
Har jobbat 12 timmar idag, känner mig hängig faktiskt. Känns som jag börjar bli sjuk...hoppas inte!
Ser fram emot en ledig helg utan några direkta planer. Hoppas på att min tavla i akvarell kan bli färdig någongång! Blir ju aldrig klar...
Sprang 7 km med syrran min igår. Jäklar , hon körde på. Hon tränar inför ett lopp på 1 mil. Där ligger jag i lä, räcker gott & väl med 7 km...Men man ska aldrig säga aldrig..
 
Funderar på att läsa Hunger-games böckerna. Har hört av några tjejer från jobbet att dom är grymt bra. Men blev tipsad om att se filmen först- kommer på dvd den 18 aug! Nu har jag dock fastnat i en bok om MI- samtaltsteknik alltså, intressant och bra inför min praktikhöst hos kuratorn :)
Ha det så bra alla kära läsare, och ha en trevlig helg!
/M
 
 
 

Family <3