1 Läs mer >>



Tiden går. Snart mars månad! Inte nog med det, snart fyller jag år.

Nej, jag har ingen åldersnojja faktiskt. Borde man det när jag fyller 27? Nej, anser jag.

Enligt vissa är jag inte vuxen än......... för att......*trumvirvel*.....................................

JAG INTE DRICKER KAFFE! D
et var ju inte direkt Einsteins son som sa detta till mig men ändå. Jag fullkomligt avskyr den frasen.
- Maria, vill du ha kaffe?
- Nej tack jag dricker inte.
- Men dricker du inte kaffe?! Nej du har inte blivit vuxen än! ( Eller ännu en klassiker;" Du har inte lärt dig tycka om det än.")

AAARRGHH! Eller så är det kanske just det jag är, vuxen alltså. Som väljer bort en beroendeframkallande dryck som gör att man får bruna tänder....
Sure, det skyddar mot cancer, men det gör även grönt te som jag hellre dricker- utan några konstiga biverkningar. Tycker heller inte om den hemskt beska smaken. Jag tycker man kan acceptera om man inte gillar kaffe. Förstår inte varför just kaffe ska vara en sån hajpad diskussion.

Eller som en brandman en gång sa till mig( helt allvarligt); "Du kan ju inte bli brandman om du inte dricker kaffe och läser sportsidorna!"    Jisses, tänkte jag då. Att det finns män som är så trångsynta. Jag blev mörkrädd, och det är jag än idag.  

Jag förstår inte varför kaffe ens ska vara kopplat till ålder?! Att när man blir äldre så tar alla det som självklart att kaffe hör ihop med fika! Men nehej säger jag. Jag håller mig till chokladbollar med kaffe i och tiramisu!

Okey, nog om kaffet!
Ikväll ska jag masa mig iväg till gymmet för en timmes cirkelträning, kallas för cross-shape. GRYM träning och samtidigt riktigt kul!

Ta hand om er  :)
/ M

En omtalad dryck, på gott och ont.

Att dricka eller inte...

0 Läs mer >>



Ja, I love bokrea!

Inte för att jag är en stor bokmal egentligen, jag tycker det är kul med böcker bara. Fanns hur mycket som helst. Hittade ju givetvis massa böcker som jag ville ha,  som det inte var REA på! Suck! Självklart mycket kokböcker som jag är sugen på... Ska nog köpa fler- men då får det bli i Strängnäs. Orkar inte släpa hem allt i helgen- då vi flyttar hem igen. Jag köpte en barn-bok där det står massor med bra saker man bör veta när man är gravid. Så mycket jag funderar över att jag vill läsa om det- innan det är dags. Köpte även en bok till Tobbe som han ville ha!

Ska bli skönt att komma hem.  Samtidigt hur jobbigt som helst och börja åka sj-tåg igen som alltid strular. Men hey, det är snart mars! Halva terminen har ju gått ( typ)! Ska bli superkul att träffa  min syrra och hennes kille på fredag när de kommer hem från sin 3 veckors Thailand-resa. Avis? OH JA!. Vill inte veta hur bruna de är.

Ikväll kommer veckans höjdpunkt på tv- Sveriges Mästerkock. Bästa programmet just nu enligt mig! Grymt bra. Ska ta lite hallon & blåbär med en klick vispad grädde till- smarrigt och helt enligt min njut-diet (lchf).

Tack tjejer som kommenterade mitt förra inlägg- ni är grymma allihop!
Och by the way- semlan var supergod som jag åt igår!

/ M

 The books!

Härliga bokrea!

4 Läs mer >>



Tillbaka i storstan´!

Det känns skönt att vara nära skolan igen- och slippa stressa till tåget och bränna massa pengar på resor.
Jag känner mig mycket piggare, även fast jag låter hur förkyld som helst. Skönt! Tur i oturen att jag blev sjuk på helgen kanske.,..

Som ni vet har jag alltid åsikter. Nu gäller det återigen bantning.
HERREGUD! Den gamla devisen från förr; dvs; äta mindre och röra sig mer fungerar fortfarande.
Jag blir så irrierad på människor som inte lever. Nej, jag anser att man är död eller på gränsen till hjärndöd om man låter kalorier, dieter, förbud och MAT ta upp varenda vaken sekund. Är det livskvalite´?

Vad hände med att "må bra"? När blev dessa underbara två ord utbytta med "besatthet"?
Ja, vad/vem fasen syftar hon på undrar ni. Jag och likaså ni blir garanterat utsatta för detta vareviga dag. Det är tidningar, bloggar, tv-reklam, gymgrossisten-reklam och allt sånt skit. Inte nog med allt babbel i skolan om DIETER. Givetvis har jag FULL förståelse för nyblivna mammor som gärna vill gå ner ngt kilo, det är givetvis duktigt att kämpa på. Likaså dessa människor som lider av övervikt, det krävs arbete, fullt förståeligt. Men tjejer/ killar som redan är smala ...? What went wrong? Dagens ideal?

Är jag bättre själv? Som sitter och käkar mina hallon med grekisk yoghurt, a´la LCHF? Ja det är jag tametusan, för jag låter inte detta uppta HELA MIN TANKEVERKSAMHET. Min stackars mage mår bättre bara. Och en sak till; jag har ett liv, jag tänker inte på mat 24/7 och hur många kalorier min chailatte innehåller.

Livskvalite´. Lite lagom sådär. Det mår jag bäst av. Dessa som jag nyligen nämnt vill jag tvångsmata med en semla eller varför inte flera imorgon då det är rätt dag för det.

Njut lite, vi lever bara en gång. Jag uppmanar inte alla att bli feta, jag säger mer att man ska kunna unna sig en god efterrätt/ måltid utan att behöva få ångest efterråt.
Jag kommer äta en semla imorgon utan ångest!
Life´s too short.
/M



 Ta det lugnt, som Skalman!

Livskvalité

0 Läs mer >>



Ja jag har inte fått mycket gjort denna helg.

Gick en sväng till Ica idag, Tobbe tyckte jag skulle ta lite luft, då jag varit inne senaste 2 dagarna. Det var välbehövligt.

Fick någon influensa-släng i slutet av veckan. Nådde sin kulmen i fredags med hög feber och frossa, ont i kroppen och t.o.m ont i käkarna/tänderna. USCH!
Vi skulle egentligen ha en tacos-kväll med R & H i Nykvarn, hade sett fram emot det så mycket. SÅ KLART att man blir sjuk då. Så tråkigt.

Idag har jag och Tobbe bara degat framför tv:n. Eller nja, bara jag. T har varit hurtig och varit på gymmet och handlat lunch- kebabsallad. Det är gott det, ni som inte provat- do it!

Min kolhydratfria kost har hamnat lite på efterkälken i fredags och lördags. Jag blev sugen på pizza och fick i mig en liten bit. Bröd till frukost igår också! Det var gott, kände att jag behövde all energi jag kunde få.

Har återgått till mitt lite nyttigare jag idag när jag känner mig piggare.
Hoppas ni haft en lite mer produktiv helg än mig!
Ciao!
/M


Slöhelg med stort S

0 Läs mer >>


Kärlek

Det är vad gårdagen handlade om!
T & jag
var på en italiensk restautrang i Gamla stan. ÅH! Det var underbart. Jag åt oxfile´-tournedo med en sallad till & T åt oxfile´medaljonger med bearnaisesås och potatisgratäng. Efterrätt; tiramisu (såå god!), och älskling tog blåbärspannacotta.

Inte nog med att jag var i världens bästa sällskap på en urmysig restaurang- så börjar det att snöa. Jag satt så jag kunde se gatan utanför. Det var så himla vackert och romantiskt. Julstämning faktiskt. Kändes som i julkalendern- tjuvarnas jul- som spelades in i gamla stan.

Inte nog med att jag blev bjuden på hela kalaset- så köper T min favorit-duschcremé från Björk & Berries. ÅH!
Jag är lyckligt lottad. Punkt!

Annars då? Jag försöker äta väldigt små mängder kolhydrater. Why? Jo, jag mår så mycket bättre utan det. Min mage håller sig lugn, har ofta ont annars. Sen är det faktiskt så att kroppen får mindre inflammationer och liknande om man utesluter potatis, pasta, ris och bröd- även frukt ska man äta med måtta. Klart jag inte går till överdrift med detta, men jag försöker så gott jag kan. Började tänka lite extra i helgen på vad jag äter, och jag tycker redan mina "skinny-jeans" sitter lösare. Inbillning or not, I like it.

Dieter hit och dit. Piller, pulver, ja det finns ju ALLT! Det gäller att hitta en balans. Att inte förlora sig själv utan känna efter vad man mår bäst av. Inte bara hoppa på det som står i nyaste Må Bra tidningen. Man måste tänka att ens nya livsstil ska hålla länge, inte bara närmaste månaden när man nått sitt slutmål. Jag tror inte på dieter som utesluter någonting egentligen. Det skrev Blossom i en tidning. Tyckte det var så klokt sagt. Förbud triggar istället. Nu har jag själv valt att försöka minska på kolhydrater, det betyder inte att jag aldrig mer kommer äta det. Käkade för tusan tiramisu igår kväll! :)


 Blåbärspannacotta m. vackra hjärtan!

  Rekommenderas! Smultron!









Dagens frisyr: ballerinaknuten! Brukar inte ha så men fick komplimanger idag, det blev jag glad över!

/ M

Himmelriket på Väster...

0 Läs mer >>


Ja då var det återigen söndag!
Gårdagen var riktigt rolig! Det skadade ju inte att Sverige vann över Ryssland! Jag är inget stort fan av hockey på TV, men att se det live är jätteroligt.
Innan matchen var vi och åt lunch på ett ställe inne i Globen shopping. Mysigt, som alltid med Tobias familj.

Blev totalt kär i ett smycke inne på en affär. Så, jag gav efter. Från ett nytt märke som heter Lois Lane.  "Hope" och ett litet guldhjärta bredvid. Jag kände att jag behövde det helt enkelt. Det står för allt jag hoppas på i livet, vilket inte är så lite.





För den person jag oroar mig för, som jag hoppas kommer till insikt med hur skört livet är. Allt jag hoppas på inför framtiden. Ett jobb som jag trivs med, friska barn med Tobias, en fin lägenhet, att alla jag känner mår bra och behåller hälsan... Listan kan göras hur lång som helst.


"Hoppet är det sista som sviker människan"

/ M

Hope

0 Läs mer >>

Yes indeed.
Tentan är avklarad!
Satt i tre timmar idag och skrev som en galning. Jag hoppas det gick vägen, det kändes iallafall bra.

Tiden efter tentan går knappt att beskriva! Så härligt! Nya kursen början inte förrän måndag, långhelg! Woho!

Jag gick med bästa tjejerna Maida, Louise & Emilie till Vapiano i Gamla stan och käkade en supergod Caesar-sallad efter tentan! Jättemysigt var det.

På lördag ska jag- hör och häpna- till Globen och kolla in en hockeymatch. Mellan Sverige och Ryssland! Det ska faktiskt bli ganska roligt. Hela Tobbes familj ska med!

Sitter just nu och knaprar på en Magnum Temtation. Because I´m worth it!
Köpte även biggaråer, (I know, inte direkt rätt säsong),  men det är mina favoriter. Men USCH! de smakade förjäkligt. Typ ruttna. Så då var jag tvungen att trösta mig med glass.

 




 MMM!



Ta hand om er nu!

/ M

Hallelujah moment!

3 Läs mer >>


Ja det känns lite så.
Bor numera i storstaden i syrrans lägenhet med Tobbe. Har även gått och blivit sjuk. Hostar som en gammal tant som rökt cigaretter i hundra år, lite febrig och ont i magen. USCH!

Känns väldigt ovant att bo i Stockholm. Det är jätteskönt att slippa åka tåg. Det är skönt att det bara tar typ 30 min till skolan. Men jag känner mig lite vilsen. Har inte mina grejer här och det blir ju lite konstigt när det inte ens egen lägenhet. Men hey! Jag ska inte klaga.

Blev så sugen på tonfisksallad till lunch idag att jag svängde ihop en sådan! Det var så himla gott!





Kolla in det här vackra armbandet- design Carolina Gynning! (har inte kommit i butik, dock finns det en halsband-version) Man kan lägga ett liten lapp med kanske ett vackert budskap i själva fjärilskroppen!


Nu hoppas jag att detta vackra armband kommer ut i butik snart- jag fyller ju år snart!
/ M

Lost in translation?

0 Läs mer >>

Ja, nästan iallafall.

Syrran min och hennes pojkvän har flytt landet till varmare breddgrader, därav är jag och Tobbe lägenhetsvakt dessa tre veckor! Superskönt att vara på plats och slippa tänka på pendlandet!

Dock var det 17 grader i deras lägenhet igår kväll. De som känner mig vet att jag fryser i princip hela tiden, så det här var inte så kul. Nu efter många timmar har vi iallafall pumpat upp värmen två grader. Men jag sitter fortfarande med halsduk! Haha!
Inte nog med det. Jag har blivit sjuk...började redan i lördags när jag stod på löpbandet. Jag hade sån är konstig huvudvärk, så jag pallade bara springa några kilometer. Sen dess har jag haft ont i kroppen, halsont och hostar. Fy tusan.

Idag stannar jag nog inomhus hela dagen. Tentaplugg all the way fram till torsdag!

Nej nu ska jag dricka te och öppna böckerna igen.

Ciao!
/ M



Checkat in på Ishotel...

0 Läs mer >>


Varit "ledig" typ dagar. 
Dock är man aldrig riktigt ledig när man pluggar. Alltid finns det något att förbereda. Jag har tenta om en vecka från idag. Nej jag är inte redo just nu. Tur att jag har en vecka kvar. Intressant ämne som tur är, alkohol och droger. Det ska nog gå bra.

Var på gymet igår. Sprang 5 km på 30 minuter, då kände jag mig faktiskt ganska stolt över mig själv. Ingen elit-tid det vet jag med men bara det känns bra i kroppen när jag är klar- det är huvudsaken. Man ska ju vara sugen på att träna igen inte känna avsmak. Därför vill jag inte pressa mig själv tills jag spyr eller ramlar av löpbandet.

På kvällen firade jag mina framsteg med en semla! Haha jag vet hur det låter, totalt motsägelefullt, men det bjuder jag på. Jag anser att det är såhär det funkar, iallafall för mig. Jag springer en runda på löpbandet, sen kan jag äta något smarrigt, och jeansen sitter fortfarande bra. Då är Maria nöjd. Jag kan både ha kakan och äta upp den så att säga!

Köpte en ünderbar bodylotion på apotekt igår, bilden kommer här nedan! Doftar otroligt gott!
Igår blev det lax i ugnen med rotfrukter i ugnen- jäklar vad gott det var. Och så enkelt! Skönt när maten sköter sig självt i ugnen!

  85 kr ren njutning!

 
Potatis, broccoli, palsternacka, morötter och sist men inte minst färska rödbetor. Olivolja, havssalt och peppar gör susen på dessa små rackare!
Bon appetit!
/ M

La Dolce Vita

2 Läs mer >>



Hade en väldigt konstig dröm inatt. Jag och Tobias var på BB, jag skulle föda. Det gick jättesmidigt allting och det gjorde bara ont en kort stund (hoppas det är ett gott tecken inför framtiden haha!). Det blev en väldigt liten pojke på 1500 gram. Efter några timmar var han en fullvuxen man på typ 40-50 år. HELT galet. Han var heller inte svensk, typ från Italien eller Spanien. Så jag lärde honom svenska. Sen kommer jag inte ihåg något mer. HAHA. Skrattretande på något vis.

Ja, vad ska nu detta betyda. Att jag gärna vill ha barn var ingen nyhet kanske. Hade jag fortsatt att jobba som brandman hade allt sett annorlunda ut. Då hade jag kanske varit mamma nu. Men då hade heller inte Tobbe varit pappan. Allt händer av en anledning.

Det gäller att tänka till för min del. Det vore inte så smart att bli gravid när jag har
drygt 1,5 år kvar i skolan. Nej, jag är inte sugen på att pendla till skolan med en unge på armen. Haha, a" sight for sore eyes" hade det varit.

När tiden är rätt kommer min & Tobbes lilla bebis. Den tiden är inte nu tyvärr. Vad fort känslor kan förändras. När min syster fick sitt första barn för snart 7 år sedan var jag 20 år. Tyckte det var jättegulligt med en bebis och allt därtill. Men "mamman" i mig fanns inte som nu. Med ännu en systerdotter på 7 månader känns det helt annorlunda. Jag kan inte släppa henne när jag håller i henne. Som att min kropp skriker efter att bli mamma. En härlig känsla.

Tills dess får jag njuta av tiden. Tid för mig själv. Att vara ledig flera dagar i veckan och plugga. Att kunna gå till gymmet när jag vill. Att det bara är jag och Tobbe. Att kunna vara lite självisk. Unna sig saker. Den dagen vi blir tre kommer definitivt vara den bästa dagen i mitt liv!

/ M
Jag & lilla nyfödda Alice <3

Min barnlängtan är st...